Consistentă, fără să fie plină de calorii
4 porții gata în 35 minute
– 200 ml lapte rece degresat
– 200 ml supă de pui
– 25 g făină
– 50 g unt
– 100 ml vin alb
– 2 linguri muștar de Dijon
– O legătură de tarhon proaspăt, tocat
– 500 g carne de pui fiartă, ruptă bucăți mici
– 400 g porumb dulce, scurs de lichid
– 200 g mazăre congelată
– 4 foi de plăcintă
– 2 linguri ulei
Într-un vas, pune supa și adaugă făina și untul; adu la punctul de fierbere, amestecând cu telul. Lasă să fiarbă 5 minute până când sosul se îngroașă. Micșorează flacăra și adaugă vinul și muștarul și continuă să fierbi 5 minute.
Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Adaugă în sos tarhonul, carnea de pui, porumbul și mazărea. Porționează în vase individuale rezistente la cuptor.
Întinde fiecare foaie de plăcintă și unge-o cu ulei; mototoloște-o și așaz-o deasupra fiecărui vas. Așază vasele pe tava de copt și dă la cuptor 25-30 minute pâna când se rumenesc.
Vezi şi: Placintă cu carne – 10 rețete de placintă cu carne