Cea mai simplă rețetă de ruladă cu ciocolată și mascarpone

ruladă cu ciocolată

Rulada cu ciocolată este unul dintre cele mai rafinate și gustoase deserturi. Și, în plus, nu este deloc greu de făcut. În cele ce urmează, îți propunem o rețetă ușoară și rapidă de ruladă cu ciocolată.

Dificultate: medie

Preparare: 40 de minute

Coacere: 15 de minute

Ingrediente necesare

Pentru 8 persoane, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 6 ouă
  • 100g făină
  • 285 g zahăr pudră
  • 1 parf de copt
  • 65 g unt
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • o lingură esență de vanilie
  • o lingură de rom
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolată neagră
  • 4 foi de gelatină
  • 250 mililitri smântână groasă

Cum prepari rulada cu ciocolată și mascarpone

Pentru început, scoate untul din frigider și lasă-l să se topească. Bate bine 4 gălbenușuri cu 125 g zahăr până când încep să se albească și capătă aspectul unei spume. Adaugă 50 g făină, untul topit și răcit, praful de copt și 2 albușuri pe care, în prealabil, le-ai bătut foarte bine până s-a întărit spuma. Încorporează restul de făină în compoziție și ouăle treptat și amestecă bine.

Întinde compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu-o pentru aproximativ 12 minute în cuptorul preîncălzit în prealabil. După scurgerea timpului, scoate tava din cuptor, rulează blatul în hârtia de copt și lasă-l deoparte.

Pentru sirop, fierbe o ceașcă de apă, zahăr vanilat, esența de vanilie, 3 linguri de zahăr și romul timp de 3 minute.

Pentru crema de mascarpone, începe prin a înmuia foile de gelatină în apă călduță. Amestecă 2 gălbenușuri cu 100 g zahăr până ce începe să se albească și capătă aspectul unei spume. Încorporează mascarpone, 2 ouă bătute spumă și gelatina înmuiată bine și scursă și amestecă delicat.

Desfă ușor blatul din hârtia de copt, însiropează-l, apoi acoperă-l uniform cu cremă. Rulează-l din nou în hârtia de copt, fără să-l strângi prea tare. Introdu prăjitura la frigider peste noapte.

În ziua următoare, pregătește glazura de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mici. Pune pe foc smântâna, o lingură de zahăr și 15 g unt. Amestecă puțin, apoi dă recipientul la o parte de pe flacără. Adaugă bucățile de ciocolată și amestecă până se omogenizează. Lasă să se răcească.

Scoate rulada din frigider și îmbrac-o în ciocolată. Pentru decor, poți zgâria suprafața cu o furculiță.

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar