Cea mai simplă rețetă de ruladă cu ciocolată și mascarpone
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/11/ruladă-cu-ciocolată.jpg)
Rulada cu ciocolată este unul dintre cele mai rafinate și gustoase deserturi. Și, în plus, nu este deloc greu de făcut. În cele ce urmează, îți propunem o rețetă ușoară și rapidă de ruladă cu ciocolată.
Dificultate: medie
Preparare: 40 de minute
Coacere: 15 de minute
Ingrediente necesare
Pentru 8 persoane, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 ouă
- 100g făină
- 285 g zahăr pudră
- 1 parf de copt
- 65 g unt
- 1 plic de zahăr vanilinat
- o lingură esență de vanilie
- o lingură de rom
- 250 g mascarpone
- 200 g ciocolată neagră
- 4 foi de gelatină
- 250 mililitri smântână groasă
Cum prepari rulada cu ciocolată și mascarpone
Pentru început, scoate untul din frigider și lasă-l să se topească. Bate bine 4 gălbenușuri cu 125 g zahăr până când încep să se albească și capătă aspectul unei spume. Adaugă 50 g făină, untul topit și răcit, praful de copt și 2 albușuri pe care, în prealabil, le-ai bătut foarte bine până s-a întărit spuma. Încorporează restul de făină în compoziție și ouăle treptat și amestecă bine.
Întinde compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu-o pentru aproximativ 12 minute în cuptorul preîncălzit în prealabil. După scurgerea timpului, scoate tava din cuptor, rulează blatul în hârtia de copt și lasă-l deoparte.
Pentru sirop, fierbe o ceașcă de apă, zahăr vanilat, esența de vanilie, 3 linguri de zahăr și romul timp de 3 minute.
Pentru crema de mascarpone, începe prin a înmuia foile de gelatină în apă călduță. Amestecă 2 gălbenușuri cu 100 g zahăr până ce începe să se albească și capătă aspectul unei spume. Încorporează mascarpone, 2 ouă bătute spumă și gelatina înmuiată bine și scursă și amestecă delicat.
Desfă ușor blatul din hârtia de copt, însiropează-l, apoi acoperă-l uniform cu cremă. Rulează-l din nou în hârtia de copt, fără să-l strângi prea tare. Introdu prăjitura la frigider peste noapte.
În ziua următoare, pregătește glazura de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mici. Pune pe foc smântâna, o lingură de zahăr și 15 g unt. Amestecă puțin, apoi dă recipientul la o parte de pe flacără. Adaugă bucățile de ciocolată și amestecă până se omogenizează. Lasă să se răcească.
Scoate rulada din frigider și îmbrac-o în ciocolată. Pentru decor, poți zgâria suprafața cu o furculiță.
Sursa foto: shutterstock
Dacă îți este poftă de încă un desert de ciocolată, încearcă o delicioasă rețetă de amandina