(P) Vrei să îți deschizi un blog de gătit? Iată ce NU trebuie să îți lipsească!
Gătitul este una dintre pasiunile tale, îți place să petreci ore bune în bucătărie și să creezi feluri de mâncare gustoase de care să te bucuri alături de cei dragi? Dacă vrei să împărtășești și cu alții dragostea ta pentru mâncare sau poate vrei chiar să îți deschizi o afacere, un blog este un punct bun de început. Pentru a avea un blog de succes trebuie să ai în vedere mai multe lucruri, printre care calitatea fotografiilor, modalitatea de promovare și recuzita.
Iată ce nu trebuie să îți lipsească din casă când pornești în această aventură:
1. Un aparat foto bun
Chiar dacă gătești extraordinar, dacă pozele nu surprind cu adevărat frumusețea felurilor de mâncare, oamenii nu își vor putea da seama ce talent ai. Ai nevoie astfel de un aparat foto bun, care să facă poze clare la rezoluție mare.
În plus, îți recomandăm să te documentezi și să înveți cât mai multe lucruri despre fotografie: cum se încadrează o poză, cum ar trebui așezată lumina pe produs, combinarea culorilor și modul de dispunere a elementelor în fotografia de mâncare.
2. Instrumente de gătit performante
Atunci când ai un blog, va trebui să gătești mult mai des decât în mod normal pentru a avea conținut pe site constant. Astfel, ai nevoie de aparate rezistente, care să funcționeze fără probleme chiar dacă sunt folosite o perioadă îndelungată.
În primul rând, ai nevoie de un aragaz bun, unde poți selecta gradele și care menține temperatura constantă. Mai apoi îți va fi util un robot de bucătărie puternic, un blender și poate un aparat de măcinat, dacă vrei să lucrezi cu semințe. Nu uita să iei în considerare și curățarea aragazului: acest lucru este esențial, ca ustensilele și electrocasnicele să fie perfect curate, indiferent de ingredientele cu care lucrezi și felurile de mâncare pe care le prepari.
3. Recuzită
Nu poți poza fiecare fel de mâncare pe aceeași farfurie și aceeași masă. Pentru ca cititorii tăi să fie interesați de rețetele tale, trebuie să le oferi variație și imagini plăcute estetic. Din acest motiv, trebuie să îți creezi o recuzită.
Aceasta poate conține diferite fețe de masă, fundaluri în mai multe culori și cât mai multă veselă. Poți găsi oferte pentru diverse obiecte decorative (căni, boluri, tăvi) și la magazinele second hand.
4. Un spațiu bine organizat
Pentru început, blogul nu îți va aduce venit astfel încât să îți dedici tot timpul pentru asta. Prin urmare, trebuie să te organizezi cât mai bine pentru a reuși să gătești, să faci poze și să scrii într-un timp cât mai scurt.
Dacă știi exact unde se află fiecare lucru, vei reuși să te miști mai repede. Folosește cutii cu etichete descriptive pentru a stoca recuzita și ține la îndemână ingredientele și condimentele pentru diferitele rețete.
5. Un curs de social media
Să presupunem că deja ai creat blogul și ai început să postezi primele rețete sau poze cu mâncarea. Acum ce faci, cum devii cunoscută? Pentru acest lucru te-ar ajuta un curs de social media.
Acolo vei învăța ce trebuie să faci pentru a te promova, ce platforme să folosești, câți bani trebuie să investești și multe altele. Pentru succesul oricărei afaceri, ai nevoie și de astfel de cunoștințe.
Să îți transformi pasiunea în job poate fi ceva minunat, dar deseori anevoios. Ai nevoie de diverse echipamente și mai ales de cunoștințe pentru ca blogul tău să aibă succes. Ia aminte la sfaturile de mai sus și mult noroc!