Cea mai bună prăjitură cu căpșune. Se va mânca în câteva clipe
Evitați cumpărăturile de la cofetării și pregătiți de la zero o prăjitură cu căpșune. Cu doar câteva ingrediente de bază, puteți face un desert genial și delicios. Aveți nevoie de căpșune suculente, frișcă proaspătă și trei ingrediente pentru un desert de vară de neuitat. Toată lumea trebuie să se bucure de această rețetă!
Acest desert are o aromă extraordinară fără adaosuri sofisticate, caramel, decoruri cu ciocolată, unicorni sau curcubee. În fiecare familie există o tradiție pe care o respectă an de an și care le creează cele mai frumoase amintiri. Prăjitura cu căpșune sigur nu și-o vor scoate din minte cei dragi vouă.
Acest mini-tort de căpșune făcut în casă este mai ușor decât vă imaginați. Cumpărați de la magazin ingredientele pentru biscuiți dulci cu unt și lapte. Încărcați-i cu căpșunele suculente și frișcă. Frișca o puteți lua gata făcută din magazin sau o puteți prepara acasă.
Sperăm că până aici nu vi se pare greu de făcut această bunătate de casă. În plus, despre asta este vara, nu? Simplitate, fericire, bunătate și bucurie dată de aromele proaspete ale sezonului.
Pentru umplutura de căpșune aveți nevoie doar de două ingrediente: zahăr și căpșune proaspete. Tocăm căpșunile și amestecăm cu puțin zahăr. Zahărul ajută căpșunele să-și elibereze toate sucurile delicioase, care se vor infiltra în biscuiții dulci și frișcă. Este recomandat să amestecați căpșunele și zahărul înainte de a le pune în biscuiți, acest lucru oferă căpșunilor ceva timp să facă sucul despre care vă spuneam.
Biscuiți dulci de casă în patru pași
Biscuiții de casă sunt una dintre cele mai mari comori ale vieții. Să pregătim biscuiții în patru pași simpli. Tăiați untul rece în bucăți împreună cu făina, se adaugă lapte și se amestecă. Tăiați în forme și apoi coaceți.
Folosiți o formă de biscuiți, însă nu o răsuciți. Apăsați ferm forma în aluatul de biscuiți. Răsucirea formei în aluat va etanșa marginile biscuiților, împiedicând biscuiții să crească. Puteți coace biscuiții pe o foaie de copt, o tavă din fontă sau o tavă rotundă. Un pic de smântână și un strop de zahăr grosier oferă biscuiților dulci un blat încântător.
Asamblarea biscuiților cu căpșune
După ce s-au copt, este timpul să adăugăm căpșunile. Mini-tortul cu căpșune este fantastic cu biscuiți calzi, căpșune reci și frișcă rece, dar puteți aștepta, de asemenea, ca biscuiții să se răcească complet. Asamblarea prăjiturii este partea cea mai amuzantă și rămâne să vă dați frâu imaginației.
Ingrediente:
- Aproximativ 1 kg de căpșune
- 1/4 ceașcă + 2 linguri (75g) zahăr granulat
- 1 linguriță extract pur de vanilie
Pentru biscuiți
- 375g făină universală, plus extra pentru mâini și suprafața de lucru
- 50g zahăr granulat
- 2 linguri praf de copt fără aluminiu (da, linguri)
- 1 linguriță sare
- 180g unt nesărat, rece și cubulat
- 240ml lapte rece
- 30ml smântână sau lapte
- zahăr grosier, pentru decorare
Mod de preparare:
Începeți cu căpșunile: amestecați căpșunile și 50g zahăr granulat într-un castron mare. Acoperiți și puneți la frigider până când este gata de utilizare. În felul acesta căpșunele vor deveni suculente, minunate pentru mini-tort.
Faceți biscuiții: Preîncălziți cuptorul la 218°C. Se amestecă făina, zahărul granulat, praful de copt și sarea într-un castron mare sau într-un robot de bucătărie mare. Amestecați până se combină. Puteți adăuga un praf de cacao, dacă îi doriți ca în imagine de la începutul articolului. Adăugați untul cubulețe și frământați aluatul. Ulterior, întindeți bine aluatul și începeți să formați biscuiții cu ajutorul unor forme.
Sfat: Nu răsuciți formele de biscuiți atunci când apăsați în aluat. Aceasta etanșează marginile biscuiților, ceea ce îi împiedică să se ridice complet. Așezați într-o tavă de fontă sau pe o foaie de copt. Asigurați-vă că biscuiții se ating.
Ungeți blaturile cu 2 linguri de smântână și puneți zahăr. Coaceți timp de 15-18 minute sau până când biscuiții sunt rumeni deasupra. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de 10 minute înainte de asamblare.
Feliați biscuiții în jumătate și ornați cu căpșune și friscă. Serviți imediat.
Foto: 123RF