Cea mai bună carne de miel. Iată criteriile care te vor ajuta să alegi carnea potrivită

Duminica Paștelui se apropie cu pași repezi, așadar este timpul să ne gândim la marea sărbătoare de primăvară cu toate obiceiurile, tradițiile și preparatele culinare.

Când vine vorba de alegerea cărnii de miel, prețul nu reflectă neapărat calitatea ei. De fapt, uneori bucățile care au o cantitate mare de os pot fi cele mai aromate și mai delicate. Acest lucru se datorează colagenului și măduvei eliberate din os în timpul gătitului, care aromează carnea și o face mai fragedă.

De Paște, carnea de miel este nelipsită de pe mesele românilor. Aceasta se regăsește în variate preparate cum ar fi, drob, ciorbă, friptură la cuptor. Însă toate acestea vor fi delicioase dacă și carnea este proaspătă.

Specialiștii în nutriție recomandă ca acest tip de carne să fie consumat în mod frecvent, nu doar de Paște, datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru organism. Printre aceste se numără conținutul mare de acizi grași Omega 3, proteine, fier, seleniu, zinc şi vitamina B12.

Mai mult decât atât, mai mult de jumătate din grăsimile ce se regăsesc în carnea de miel sunt cele sănătoase, cum ar fi grăsimi mononesaturate si polinesaturate.

Dacă nu apreciezi carnea de miel vezi și cum să faci o rețetă de stufat de pui!

La ce să fii atent când cumperi carne de miel?

Pentru siguranța proprie și a celor din jur este important să știi dacă există un certificat autorizat de instituții sanitar-veterinare pentru a comercializa carnea de miel. Poți verifica acest lucru verificând dacă există o ștampilă care indică faptul că a fost aprobată de instituțiile mai sus-menționate.

Eticheta de pe carne trebuie să mai conțină și țara de proveniență, dar și dată când a fost tăiat animalul. Existența datei pe etichetă confirmă prospețimea cărnii și că nu a fost congelată și apoi decongelată. O carne congelată are un aspect lucios, umed. Carnea proaspătă de miel are o culoare rozalie și este acoperită de un strat subțire uscat la exterior.

Dacă îți dorești un miel întreg, trebuie să știi că greutatea ideală după sacrificare este de 10-13 kilograme. Specialiștii recomandă achiziționarea mielului tăiat cu tot cu cap. Ochii limpezi ai mielului indică prospețime, dacă îi are încețoșați atunci ar fi bine să mai căutați.

Foto: 123RF

Vezi şi ce este bograciul (bogracs) și cum să-l prepari!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar