Ce se află pe masa familiei regale din Marea Britanie de Crăciun?

Ce se află pe masa familiei regale din Marea Britanie de Crăciun?

Pentru familia regală din Marea Britanie, tradițiile sunt extrem de importante. De-a lungul timpului am observat câtă rigurozitate există atunci când vine vorba de respectarea regulilor impuse de Palat.

Și de Crăciun există o anumită tradiție. Dacă românii au pe masă diferite preparate specific sărbătorilor, cum ar fi sarmale, piftie, cârnați, cei de la Palatul Buckingham au un anumit ritual peste care nu trec.

Potrivit fostului bucătar-șef, Darren McGrady, aceștia au de peste trei decenii același meniu de Crăciun. Darren McGrady a gătit timp de 16 ani atât meniurile zilnice, cât și meniurile evenimentelor oficiale și private.

În anul 1998, bucătarul-șef s-a retras în America împreună cu soția sa și a scris o carte „Mănâncă regeşte; Reţete şi amintiri dintr-o bucătărie de palat'. Potrivit declarațiilor acestuia, ziua de Crăciun începe cu un mic dejun bogat și include ouă, bacon și cârnați.

Apoi membrii familiei merg la biserică, iar după slujba religioasă, începe adevărata sărbătoare gastronomică. Aceștia servesc un prânz uşor, care include salată cu creveţi sau homar, curcan la cuptor cu diverse garnituri (păstârnac, morcovi, varză de Bruxelles) şi ca desert, o delicioasă budincă.

Potrivit tradiției, Regina își ține discursul de Crăciun, iar după ora 15:00 ei servesc ceai alături de mici aperitive și gustări cu fructe. Cina de Crăciun este servită sub formă de bufet. Acesta include peste 15 feluri de fripturi și alte specialități din carne și pește: coaste, curcan, jambon, fructe de mare, vită, prepeliţă, vânat, alături de garnituri diverse.

Preparatele care nu lipsesc de pe masa regală în nici un an sunt tartine cu pastă de unt, creveţi şi verdeţuri, servită pe pâine prăjită vită Bourguignon (o specialitate din Franța cu vită, ciuperci şi vin roşu), deși regina o preferă cu carne de căprioară în loc de vită, garnitură de varză de Brussels cu bacon, piure de cartofi cu varză tocată, foitaj cu mere şi curmale.

Ceea ce a interzis Regina este usturoiul. La Palatul Buckingham nu se folosește usturoi în nici un preparat, iar ceapa rareori.

Darren McGrady a declarat pentru Hello! că în timp ce regina și membrii familiei luau masa în camera principală, tinerii prinți și prințese mâncau într-o altă încăpere, îngrijiți de bonele lor.

„Copiii au mâncat întotdeauna separat până când au ajuns la vârsta necesară pentru a se purta corect la masa', a spus Darren. „Așa că pentru regină nu a existat niciodată posibilitatea de a pune un scaun înalt la masă pentru bebeluși care plâng sau aruncă cu mâncare. Locul copiilor era în altă încăpere și bona avea se ocupa de ei.'

Darren a lucrat și pentru regretata prințesă Diana până la moartea ei în 1997. I-a văzut pe băieți, William și Harry, crescând la Palatul Kensington. Amintirile sale preferate, în mod firesc, o implică pe Prințesa Inimilor. „Mereu mă bucuram de prezența prințesei Diana', a spus Darren.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Culinar