Cât trebuie să mergi pe jos ca să slăbești

Adesea, ideea de a ține dietă și de a face sport ca să slăbești poate fi descurajantă și te poate face să abandonezi dorința de a pierde din kilogramele în plus. Totuși, mersul pe jos poate fi de mare ajutor atunci când nu ești mare fană a fitnessului. În cele ce urmează, îți vom spune cât trebuie să mergi pe jos ca să slăbești.

Principalul sfat pe care îl primim de la specialiști pentru ca organismul să funcționeze optim este ca mișcarea să nu lipsească în nicio zi. Plimbările scurte în aer liber au o mulțime de beneficii pentru organism, prevenind dezvoltarea afecțiunilor gave.

Antrenoarea americană Valérie Orsoni subliniază faptul că mersul pe jos trebuie privit ca orice alt sport: “Mersul pe jos este sportul cel mai natural, este sportul care poate fi practicat la orice vârstă. În plus, ajută mult la întărirea sistemului osos și la tonifierea masei musculare“, spune specialista.

Cât trebuie să mergi pe jos ca să slăbești, cât ca să-ți funcționeze inima bine și cât ca să fii fericită

Valérie Orsoni susține că, pentru a slăbi, trebuie să faci aproximativ 15.000 de pași zilnic. De altfel, deviza ei este:”10.000 pentru inimă, 12.000 pentru fericire, 15.000 pentru siluetă.

Mersul reglează ritmul cardiac, diminuează considerabil riscul apariției bolilor cardiovasculare și ajută sănătatea mentală. La capătul a 12.000 de pași (8-10 km), sunt eliberate endorfine (hormonii fericirii), substanțe eliberate de creier care luptă eficient împotriva angoaselor, anxității și depresiei. Așadar, primele rezultate asupra siluetei apar după câteva zile în care ai efectuat un minimum de 12.000 de pași.

Citeste si

Beneficiile mersului pe jos. Cât de importante sunt plimbările în aer liber?

Cum ajută mersul pe jos la o mai bună funcționare a creierului

Află la ce riscuri te expui dacă stai prea mult pe scaun

Cum îți găsești motivația să faci mișcare

Sursa: e-sante.fr

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sport si sanatate