Cum ajută mersul pe jos la o mai bună funcționare a creierului

cum ajută mersul pe jos funcționarea creierului

cum ajută mersul pe jos funcționarea creierului

Mersul pe jos este recomandat de medici pentru că îmbunătățește activitatea inimii, iar mai nou ajută și la o bună funcționare a creierului.

Medicii recomandă măcar jumătate de oră de mers pe jos în fiecare zi pentru a ne menține în formă și a avea o sănătate de fier. Pe lângă faptul că pune sângele în mișcare și ajută inima să funcționeze în parametrii normali, cercetătorii au demonstrat că mersul pe jos ajută creierul să își mențină funcțiile o perioadă mai lungă de timp, potrivit dailymail.co.uk.

Cum ajută mersul pe jos funcționarea creierului?

În momentul în care piciorul atinge solul sunt trimise valuri de presiune prin artere, iar creierul cere o cantitate mai mare de sânge.  Pe termen scurt, acest exercițiu duce la eliminarea endorfinelor, substanțe produse de creier care sunt responsabile de stările de fericire. Aceasta este principala explicație și pentru stările de bine pe care orice persoană le are după un antrenament fizic sau după o plimbare prelungită prin parc.

Pe lângă mersul pe jos și alergatul are un rol important în activitatea creierului, acesta având efectele mult mai puternice. Cu toate acestea, chiar dacă și ciclismul implică o activitate a picioarelor, s-a demonstrat că efectele acestuia sunt mai mici decât cele ale mersului pe jos.

Cercetătorii au ajuns la ideea că fluxul de sânge din creier este foarte dinamic, iar activitatea fizică poate duce la îmbunătățirea funcționării acestuia, motiv pentru care medicii încurajează ca fiecare persoană să includă în programul zilnic mersul pe jos.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Exerciții de fitness în doi, cu Valentin și Ilinca Vasile, antrenori personali și specialiști pe remodelare corporală prin nutriție și sport

Sportul poate preveni osteoporoza

Cum să faci sport singur acasă! Cele mai bune aplicații pentru fitness te ajută să fii motivat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate