Carne de miel cu rodie
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/08/cotlet-miel.jpg)
Încearcă și tu o combinație senzațională: carnea de miel merge perfect cu rodia. Iată cum să procedezi:
* 6 porții * timp de preparare 20 de minute * 270 calorii / porție
foto cotlet de miel Shutterstock
INGREDIENTE
12 cotlete de miel
2 linguri melasa de rodie
150 ml suc de rodie
2 lingurițe miere
2 caței de usturoi, zdrobit
½ castravete, taiat felii
100 g ridichi, taiate felii
100 g salata verde
1 lingura amestec de condimente pentru miel
½ linguri_a menta uscata
½ lingurița sumac
Boabe de rodie
MOD DE PREPARARE
1 Lasa carnea la marinat în amestecul de melasa, suc, miere și usturoi 1 ora.
2 Încinge un vas neaderent și prajește cotletele pe ambele parți 3-4 min, dupa preferința (da-le la cuptor daca preferi friptura bine patrunsa). Fierbe ingredientele marinatei într-un vas, separat, 4-5 min.
3 Pe platoul de servit presara castravetele, ridichile și salata. Combina condimentele cu sumac și menta și presara carnea. Așaza cotletele peste legume și stropește cu vinegreta calda. Servește friptura presarata cu boabele de rodie.