Cârnaciorii sunt întotdeauna printre favoriți; de data asta servește-i cu combinația inedita de legume, cu linte!
INGREDIENTE
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 ceapa mare, taiata felii
2 caței de usturoi, zdrobit
2 codițe de țelina, tocate
2 buc morcovi, tocat
1 pastârnac, tocat
100 g ciuperci, tocate
300 ml supa limpede de pui
1 lingura rozmarin, tocat
8 cârnaciori proaspeți
250 g conserva de linte bruna
3 linguri patrunjel proaspat, tocat
MOD DE PREPARARE
1 Încinge uleiul și prajește ceapa la foc potrivit 5 min.
2 Adauga usturoiul, țelina, morcovul, pastârnacul și ciupercile și parajește 5 min, pâna când se înmoaie. Adauga supa și rozmarinul și adu la punctul de fierbere. Micșoreaza flacara și lasa sa fiarba înabușit cu capacul 10 min.
3 Între timp, da cârnaciorii la grill 15 min, întorcând frecvent, pâna când se patrund. Adauga lintea în legume și înalzește complet. Potrivește gustul de sare și piper și presara patrunjelul. Servește în boluri cu cârnaciorii deasupra.