Budinca festivă de înghețată
Răsfață-i și impresionează-o pe invitați cu acest desert festiv – budincă tradițională, în stil englezesc. Vor rezista tentației? Eu sigur nu!
- 253 calorii per porție • 29 g grasimi • 17 g grasimi saturate
INGREDIENTE
1 l înghețată ciocolată
100 g stafide ținute în rom
100 g alune / fistic / caramele tocate
2 linguri cacao
40 g ciocolată albă
MOD DE PREPARARE
Decongeleaza 1 litru înghețata de ciocolata, 15 minute la temperatura camerei. Adauga 200 g din amestecul tau preferat: stafide înmuiate în rom, fistic, alune si caramele tocate.
Tapeteaza cu folie alimentara un bol rotund si toarna înghețata, netezeste suprafața si da din nou la congelator 1 ora, pâna când se solidifica. Rastoarna înghețata pe platoul de servit – te ajuta folia alimentara!
Presara 2 linguri cacao si da din nou la congelator 30 de minute. Topeste separat câte 40 g ciocolata alba si amaruie si orneaza cu linii frânte sau oricum îți sopteste imaginația. Congeleaza pâna în momentul servirii. Aprinde artificii pentru a impresiona si a uimi asistența!