Care sunt cele mai „nesănătoase” băuturi de Crăciun cu cele mai multe calorii?

Mâncatul prea mult de Crăciun este o preocupare obișnuită pentru persoanele care încearcă să slăbească, dar experții avertizează că ar trebui să te preocupe și ceea ce bei.

Doar o singură ceașcă de o băutură clasică de sezon valorează mai mult de 10% din aportul zilnic de calorii al unei femei medii, arată datele, potrivit The Sun.

Nutriționiștii avertizează că este ușor să faci exces de calorii în sezonul vesel, multe dintre mâncărurile preferate de sărbători conținând mult prea multe calorii.

Dieteticianul înregistrat Daisy Mercer, nutriționist la MyFitnessPal, a declarat: “Băuturile zaharoase se pot aduna rapid.

“Să te întâlnești cu prietenii și familia în timpul sezonului de sărbători este inevitabil și te poți trezi cu ușurință că pierzi din vedere ce bei.”

Lichiorul de ouă este cel mai rău infractor, datele de la aplicația de urmărire a sănătății și fitnessului arătând că băutura conține 224 de calorii într-o cană, mai mult decât un KitKat Chunky, care are 207.

Spre exemplu, media zilnică de calorii este de 2.500 pentru bărbați și 2.000 pentru femei, potrivit NHS.

Experții avertizează că acest cocktail de sezon conține, de asemenea, cantități mari de grăsimi, alături de un alt preparat de sezon din Baileys (175 de calorii). Isabela Ramos, nutriționist la MyHealthChecked, a declarat pentru sursa citată anterior: „Lichiorul de ouă și Baileys au un conținut mai mare de grăsimi din cauza smântânii, așa că moderația este esențială”.

În ceea ce privește alternativele mai sănătoase, ea a spus: “Pentru o răsfăț cremos, optați pentru o versiune mai ușoară de lichior de ouă sau folosiți lapte cu conținut scăzut de grăsimi în băuturile de tip Baileys.”

Zahărul este un alt factor cheie care stă la baza numărului mai mare de calorii din cele două băuturi, precum și din vinul fiert (178 de calorii) și cidrul (165 de calorii).

Dr. Duane Mellor, dietetician la Universitatea Aston din Birmingham, a declarat pentru The Sun: “Variația de energie este parțial legată de alcool, dar este vizibil mai mare în cazul băuturilor cu mulle care au zahăr adăugat și al unor lucruri precum lichiorul de ouă și baileys, care conțin atât grăsimi, cât și zahăr.”

Experții avertizează, de asemenea, că ar trebui să fiți atenți la caloriile ascunse în amestecuri. Opțiunile mai sănătoase includ prosecco (120 de calorii) și sherry (50 de calorii), deși băuturile spirtoase clasice pot fi cea mai puțin bogată în grăsimi alegere disponibilă.

Câte calorii conține băutura ta preferată de Crăciun?

Lichior de ouă – 224 de calorii (o ceașcă)
Vin fiert – 178 de calorii (un pahar)
Baileys – 175 de calorii (50ml)
Cidru fiert – 165 de calorii (237ml)
Prosecco – 120 de calorii (un fluier)
Gin – 83 de calorii (25ml)
Brandy – 72 de calorii (35ml)
Sherry – 50 de calorii (50ml)

Foto: 123RF

A apărut revista Avantaje ediția de noiembrie 2023. Luna aceasta vă surprindem cu un număr cu adevărat special, cu un DOSAR în care dezbatem tulburările de personalitate cele mai des întâlnite, cu subiecte de sănătate considerate tabu dar și cu invitați- surpriză:

EXCLUSIV AVANTAJE:

CRISTIAN DIACONESCU – Diplomat de carieră și fost ministru de externe, totul pornind de la o bază juridică, Cristian Diaconescu poate oferi context pentru cele mai „fierbinți' subiecte ale zilei. În interviul Din ediția de noiembrie poți citi o sinteză a ceea ce înseamnă rolul României în UE, fenomenul fake news, dar și noile direcții de dezvoltare – cum ar fi energia verde și folosirea inteligenței artificiale.

DOSAR SPECIAL – Tulburările de personalitate

Cauzele exacte ale tulburărilor de personalitate nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că o combinație de factori genetici, chimici și de mediu pot contribui la dezvoltarea lor.

PARANOICUL – Personalitatea paranoică nu este un caz de nebunie, este doar un om cu o înclinație permanentă spre suspiciune și neîncredere.

HISTRIONICUL – În prima zi, pare charismatic, te vrăjește. A doua zi, te cam obosește.

A treia zi, deja ai vrea să-l tragi din priză. Cine să fie? Un individ cu personalitate histrionică.

PERFECȚIONISTUL – „Dușmanul binelui e mai binele', se spune. Cel care nu este niciodată mulțumit riscă să nu-și termine treaba la timp. În plus, îi critică la nesfârșit pe cei din jur. Rău pentru el, rău pentru toată lumea.

DEPENDENTUL – Dacă te sufocă, poți să te scuturi de el și să scapi. Dar ce se va întâmpla cu el după aceea? Dependentul este expus unor riscuri dintre cele mai grave.

DEPRESIVUL – Cum să ne purtăm cu personalitatea depresivă atunci când face parte din viața noastră? Dacă se leagă de evenimente concrete, dacă are cauze certe, dacă este o stare temporară, depresia este o maladie. Dacă este un fel de a fi permanent al cuiva, vorbim despre o personalitate dizarmonică de tip depresiv.

Vrei să te bucuri de o căsnicie fericită? Atunci fii foarte atentă la primul și cel mai important pas pentru reușita în doi: alegerea partenerului de viață! Vă plac aceleași lucruri și vă ghidați în viață după aceleași valori? Cu siguranță, el va fi alesul! Sau poate că, deși nu vă înțelegeți întotdeauna, vă completați reciproc – doar știe oricine, contrariile se atrag.

Ești prizoniera dragostei? Când ne îndrăgostim, viața noastră gravitează în jurul persoanei iubite și pare că nimic altceva nu mai există în jur. Dar dragostea nu înseamnă acapararea unuia de către celălalt. Viața fiecăruia are o multitudine de fațete pe care nu le putem neglija, oricât de mult am fi preocupați de partener și de dragostea pentru el.

Citește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar