Când este Halloween 2017

Află când este Halloween 2017, ca să te pregătești pentru petrecerile tematice

Ca în fiecare an, românii vor sărbători Halloween-ul 2017, așa trebuie să știm din timp când va avea loc această sărbătoare, pentru a ne pregăti cu grijă costumele pe care urmează să le purtăm la petrecerile tematice.

Când este Halloween 2017?

Te-ai întrebat când este Halloween 2017? Această sărbătoare are loc, la fel ca în fiecare an, pe data de 31 octombrie. În această toamnă, Halloween-ul va pica într-o zi de marți.

Și de Halloween 2017, cei mai curajoși vor alege costume ce vor înfățișa personaje mitice, vrăjitoare sau creaturi înfricoșătoare, care vor alunga forțele răului.

Halloween-ul este o sărbătoare celtică, dar de-a lungul anilor, acesta s-a răspândit și în alte zone ale lumii, ajungând și în România. Dacă ar fi să îi găsim un corespondent în credința ortodoxă, am putea asemăna această sărbătoare cu ziua de 1 noiembrie, moment marcat de Sărbătoarea Tuturor Sfinților. În perioada Imperiului Roman, Halloween-ul purta denumirea de Ziua Pomona, iar pentru păgâni, această sărbătoare era reprezentată de festivalul Samhain. Numele sărbătorii provine din limba engleză, de la cuvântul all hallows Even, care înseamnă Sărbătoarea Tuturor Sfinților.

Care sunt principalele simboluri ale Halloween-ului?

Halloween fără dovleac aproape că nu există, iar cum această sărbătoare are loc toamna, cu siguranță avem de unde alege. Acest dovleac sculptat poartă denumirea de Lanterna lui Jack. Lanterna lui Jack este, de fapt, un dovleac al cărui capac a fost tăiat. Pentru a obține acel efect specific Halloween-ului, tot ce trebuie să faci este să scoți pulpa dovleacului, să îl crestezi astfel încât să ia forma unei fețe, de preferat una înfricoșătoare, și să pui în interiorul lui o sursă de lumină.

Tot în această zi, copiii și adulții se costumează în persoanje cât mai înfricoșătoare și merg la colindat, sperând să obțină cât mai multe dulciuri. Formula Trick or treat' este deja cunoscută, iar cei care refuză să le ofere celor mici dulciuri, se pot alege cu farse de toată frumusețea. Așa că ține minte când este Halloween 2017, ca să te pregăești cum se cuvine.

Foto: 123rf.com

Citește și:

De Halloweenul românesc – ce spunem în loc de 'ne dați ori nu ne dați'?

Nu doar de Halloween se alungă duhurile rele

Top 15 bijuterii pentru ținuta de Halloween

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate