Ferește-te de furtunile violente din aceste zile! Rugăciunea ajutătoare la vreme de vijelie, trăsnete și fulgere cu grindină sau cutremur

Românii aproape că au intrat în panică, după ce meteorologii au emis mai multe avertizări meteorologice de cod galben și cod portocaliu de furtuni, în toată țara. Ne așteaptă vijelii și furtuni violente, iar până acum mai multe orașe au fost afectate de capriciile vremii.

Vântul va bate puternic cu viteze care la rafală vor atinge 55 – 60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h şi vijelii. Oamenii sunt disperați, în București se vor închide școlile după ora 17:00, iar mulți deja se gândesc cum să se adăpostească în case mai repede.

Rugăciunea ajutătoare la vreme de vijelie, trăsnete și fulgere cu grindină sau cutremur

În astfel de vremuri grele, preoții rostesc în Biserici rugăciuni ajutătoare prin care cer Divnitatii îndurare şi ajutor. Fiecare dintre noi trebuie să spună această rugăciune, pentru a fi ferit de necazuri în această perioadă.

„Doamne, Dumnezeule, Cel ce de bunăvoia Ta ai adus toate dintru ne­fiinţă întru fiinţă, şi cu puterea Ta păstrezi făptura, chivernisind lumea cu purta­rea Ta de grijă; Tu, Care din patru stihii ai aşezat făptură şi cu patru vremi ai încununat curgerea anului, fii bine­cuvântat!

Că de Tine se cutremură toate puterile îngereşti, pe Tine Te laudă soa­rele, pe Ţine Te slăveşte luna, Ţie se supun stelele, pe Tine Te ascultă lumina, de Tine se îngrozesc adâncurile, Ţie slujesc izvoarele, Tu ai întins cerul că un cort, Tu ai întărit pământul pe ape, Tu ai îngrădit marea cu nisip, Tu spre răsuflare ai revărsat aerul.

Cel ce porunceşti norilor şi umbli pe aripile vântului; Cel ce cauţi spre pământ şi-l faci de se cutremură; Cel ce Te atingi de munţi, şi ei fumegă.

Tu eşti Cel ce odinioară într-un nor gros, înconjurat de fulgere şi tunet, Te-ai arătat lui Moise pe mun­tele Sinai; Tu, în vremea lui Avraam şi a lui Lot, ai trimis din cer ploaie de foc şi pucioasa şi pentru farade­legile lor nenumărate, cetăţile Sodoma şi Gomora le-ai stricat.

Mărturisesc dar atotputernicia Ta şi, cu umilinţă plecându-mi genunchii, în­draznesc a Te ruga: Îndură-Te de noi, păcătoşii şi nevrednicii, şi nu lasă că, pentru fărădelegile noastre cele mari, zidirea şi făpturile Tale să fie înghiţite de pieire!

Toate vietăţile aşteaptă de la Tine să le dai hrană la bună vreme; dându-le Tu lor, vor adună; deschizând Tu mâna Ta, toate se vor umple de bunătăţi; dar întorcându-Ţi Tu faţă, toate se vor tulbură şi se vor sfârşi şi în ţărână lor se vor întoarce.

Aşa Doamne, milostiveşte-Te spre noi şi fă că arătarea puterilor Tale ne­sfârşite să nu ne fie nouă spre osânda şi pieire, ci spre îndreptare şi zidire, că să cunoaştem că Tu eşti singur Dumnezeu adevărat, multmilostiv şi mult-îndurat. Da-ne aşadar să păstrăm pururea neschimbată această cunoaştere; întăreşte-ne vo­inta de a păzi în toată vremea poruncile Tale.

Toarnă, Bunule, în inimile noastre simţirea dumnezeiască a dragostei frăţeşti către toţi semenii noştri, pentru că, iubindu-ne cu adevărat unii pe alţii, toţi să Te mărturisim pe Ţine, Dumnezeu cel întreit în fete. Că a Ta este stăpânirea şi a Ta este împărăţia şi puterea şi slavă: a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!'.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cod galben de furtuni în București și cod portocaliu în alte patru județe din țară. Ce măsuri a luat Primăria Capitalei?

Vin furtuni violente în toată țara! Este cod galben de ploi și vânt puternic

Rugăciunea Sfintei Cruci te ajută să treci mai ușor peste probleme. Rostește aceste cuvinte astăzi

Pe 13 septembrie îl prăznuim pe Sfântul Ioan de la Prislop! Este sărbătoare cu cruce neagră

Rugăciune către Sfânta Ana, ocrotitoarea familiei

Vezi şi cum se formează fulgerul și câti volți sunt într-un fulger!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate