Buturugă tiramisu fără coacere
Trișeaza inteligent – nici macar nu ai nevoie de cuptor pentru acest delicios desert! Cum faci o buturugă tiramisu, fără coacere:
10 porții • Gata în 45 min + timp de racire • 667 calorii per porție • 41 g grasimi
INGREDIENTE
700 ml cafea neagra tare
1 lingura esența de cafea
2 x250 g biscuiți pentru cafea (spekoulos)
125 g ciocolata amaruie, razuita
PENTRU CREMA DE CAFEA
150 g unt nesarat, înmuiat
250 g zahar pudra
1 lingura nesscafe dizolvat în 3 linguri
apa fierbinte
PENTRU CREMA DE BRÂNZA DE VACI
250 g brânza de vaci crema
150 ml frișca lichida
1 lingurița esența de vanilie
Cârlionți de ciocolata și zahar pudra pentru ornat
MOD DE PREPARARE
1 Prepara crema de cafea: freaca untul pâna când devine cremos. Încorporeaza zaharul pudra și apoi nesscafe-ul dizolvat.
2 Într-un castron pune cafeaua și esența de cafea și înmoaie biscuiții. Așaza-i pe un platou alungit ca sa formezi o baza de 8 biscuiți, 4 pe lung și 2 pe lat.
3 Unge cu un strat subțire de crema de unt cu cafea și apoi presara ciocolata rasa. Înmoaie urmatorii 8 biscuiți și continua la fel pâna când ai 10 straturi; cel de deasupra e de biscuiți. Da la rece cel puțin 2 ore sau peste noapte.
4 Combina brânza de vaci crema pâna când se omogenizeaza și apoi încorporeaaza frișca și esența de vanilie. Amesteca cu telul pâna când devine spuma tare. „Îmbraca prajitura cu crema alba și orneaza cu cârlionți de ciocolata și zahar pudra.