Garnitură: Cartofi la cuptor cu rozmarin și usturoi
După rețeta aceasta, cartofii făcuți la cuptor ies crocanți la exterior și moi și pufoși la interior. Îmi plac mult, iar rozmarinul le dă un gust extraordinar!
* Gata în 1 ora • 288 calorii per porție • 15 g grăsimi
INGREDIENTE
1,2 kg cartofi curațați și taiați
6 linguri untura
1-2 lingurițe sare grunjoasa
4 caței de usturoi, zdrobit
Câteva crenguțe de rozmarin,
Un praf de chilli, opțional
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 6/220 grade C. Fierbe cartofii în apa cu sare 10 min. Scurge de lichid, scutura bine strecuratoarea pentru ca marginile bucaților sa se sfarâme și pune-i din nou în vas, pe foc și lasa-i câteva minute sa se „usuce. Prepara dinainte pâna la acest punct și dupa ce se racesc pune-i în punga de plastic cu 1 lingura ulei de masline.
2 Încinge untura sau uleiul în tava de copt și adauga cartofii, amesteca. Presara sarea, usturoiul, rozmarinul și praful de chilli. Da la cuptor 40 min, întorcând din sfert în sfert de oră.
Data viitoare poate faci niste cartofi la cuptor cu ierburi aromate!