Budincă de ciocolată la cești
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/07/budinca-de-ciocolata-la-cesti.png)
Ușor crocant la suprafață, dar fondant și cremos în interior – un desert irezistibil!
6 porții, gata în 30 minute, 651 calorii per porție, 46 g grăsimi, 50 g carbohidrați
Ce ingrediente folosești la budinca de ciocolată
200 g ciocolată amăruie ruptă bucăți
200 g unt ușor sărat
6 ouă
O linguriță esență de vanilie
150 g zahăr tos
2 linguri migdale sau alune măcinate
2 linguri făină integrală
Cum se prepară budinca
Încinge cuptorul la semnul 4/180 grade C. Pune ciocolata și untul într-un vas la bain marie. Când aproape s-au topit, amestecă și lasă deoparte să se răcească.
Între timp, bate ouăle, vanilia, zahărul și apoi încorporează făina, migdalele și ciocolata topită.
Porționează compoziția în 6 cești/forme rezistente la cuptor așezate pe tava de copt. Dă la cuptor 15 minute. Dacă prepari dinainte, păstrează la frigider și, înainte de a servi, dă la cuptor 3-4 minute.
Dacă îți este poftă de încă un desert de ciocolată, încearcă o delicioasă rețetă de amandina