Brioșe cu bere și cremă din mascarpone
Iată o rețetă interesantă pe care o poți servi oapseților fără teamă: cu siguranță vor adora brioșele cu bere și cremă din mascarpone!
foto brioșe de bere cu cremă din mascarpone via Shutterstock
* ies 24 de brioșe * timp de preparare 35 de minute
INGREDIENTE
Pentru brioșe:
350 ml bere Guinness
50 ml lapte
20 ml ulei vegetal
1 lingură esență de vanilie
3 ouă mari
100 g smântână pentru prăjituri
80 g cacao
200 g zahăr tos
250 g făină
1 și ½ lingurițe de bicarbonat de sodiu
Pentru cremă:
250 g mascarpone la temperatura camerei
1 lingură esență de vanilie
450 g zahăr pudră
4 linguri lapte foarte rece
MOD DE PREPARARE
Pentru brioșe:
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește 24 de forme de hârtie pentru brioșe.
Într-un castron mare, amestecă berea Guinness cu laptele, uleiul vegetal și esența de vanilie, apoi adaugă ouăle, câte unul pe rând. După ce le-ai bătut bine, adaugă și smântâna.
Într-un alt castron amestecă ingredientele uscate: cacaoa, zahărul, făina și bicarbonatul de sodiu, apoi adaugă-le în ploaie peste ingredientele ude. După ce ai amestecat și s-a format o compoziție omogenă, toarnă în formele de hârtie și dă la cuptor pentru 25 de minute. Când sunt gata, scoate tava și lasă brioșele la răcit.
Pentru cremă:
Cât timp se coc brioșele, mixează brânza mascarpone cu esența de vanilie, apoi adaugă în ploaie, puțin câte puțin, zahărul pudră. După ce ai incorporat tot zahărul, adaugă pe rând cele 4 linguri de lapte foarte rece, mixând bine după fiecare și când ajungi la o consistență cremoasă, dar care nu curge.
Dacă și ție îți plac brioșele, încearcă și aceste rețete de brioşe cu dulceaţă