Briose catifea rosie pentru Ziua Îndrăgostiților

Briosele fac un desert grozav pentru Ziua îndrăgostiților, pentru că se prepară rapid si arată grozav. Fă-i iubitului o surpriză plăcută:

briose-catifea-rosie-ziua-indragostitilor

 foto briose catifea rosie via Shutterstock

* 24 de briose * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

2 cesti si ½ de făină

1 si ½ cesti zahăr

1 linguriță praf de copt

un praf de sare

1 linguriță cacao

1 si ½ cesti ulei vegetal

1 cească lapte bătut la temperatura camerei

2 ouă la temperatura camerei

2 linguri colorant alimentar rosu

1 linguriță de oțet alb

1 linguriță esență de vanilie

Pentru cremă

450 g brânză mascarpone, usor înmuiată

200 g unt, la temperatura camerei

4 cesti de zahăr pudră

Pentru decor

Fructe proaspete sau bombonele colorate

MOD DE PREPARARE

Încălzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregăteste 24 de forme de briose (de hartie).

Într-un bol amestecă făina cu zahărul, praful de copt, sarea si pudra de cacao, iar într-un castron mai mare bate ouăle, laptele bătut, colorantul alimentar, oțetul si esența de vanilie. După ce le-ai amestecat bine, adaugă peste ele, în ploaie, ingredientele uscate. Amestecă până ce compoziția devine omogenă.

Împarte aluatul în cele 24 de forme pentru briose.

Ca să faci crema:

Mascarpone este folosit pentru numeroase deserturi, inclusiv pentru glazurile torturilor si se găseste destul de usor de cumpărat. Pentru Valentines Day, este un ingredient căutat. Iată cum prepari glazura brioselor de catifea rosie:

Bate crema de brânză cu untul si esența de vanilie până ce se face o compoziție moale si cremoasă. Adaugă zahărul si mixează la puterea cea mai mică până ce crema devine pufoasă si usoară.

După ce s-au copt briosele si s-au răcit, le poți orna cu crema albă. La final decorează-le cu fructe sau bombonele, după plac. Serveste-le proaspete.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar