Chec cu piersici și portocale
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/09/chec-cu-piersici-si-portocale.png)
8-10 porții gata într-o oră + timp de răcit, 832 calorii per porție, 61 g grăsimi, 38 g carbohidrați
Ce ingrediente îți sunt necesare la prepararea checului
– 250 g unt
– 250 g zahăr tos
– 3 ouă
– 125 g mălai și făină fără gluten
– 100 g migdale măcinate
– 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
– Coaja răzuită de la 2 portocale și zeama de la ½
– 4 linguri compot de piersici, fructele zdrobite + 2 linguri
– 100 g zahăr pudră
– 1 piersică, tăiată felii
Cum prepari checul cu piersici și portocale
1 Încinge cuptorul la semnul 3/160°C. Tapetează cu hârtie de copt forma de chec de 1 litru.
2 Combină cu telul electric untul cu zahărul până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. Încorporează treptat ouăle și apoi mălaiul, făina, migdalele, bicarbonatul și coaja de portocală. Încorporează compotul și apoi toarnă compoziția în formă. Dă la cuptor 50 min -1 oră sau până
când scobitoarea înfiptă în mijloc iese curată. Lasă să se răcorească în formă și apoi pe grătar metalic pentru a se răci complet.
3 Combină zahărul pudră cu zeama de portocală pentru a obține o pastă care curge. Amestecă piersicile cu compotul pentru a unge checul uniform.
4 Așază checul pe platoul de servit și ornează cu piersicile și stropește cu glazură.
Dacă dorești ceva dulce, dar de post, avem aici o rețetă de chec de post!