Avocado crocant
6 porții gata în 30 minute, 618 calorii per porție, 26 g grăsimi, 75 g carbohidrați
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Curăță de coajă și scoate sâmburii de la 2 avocado și taie în 6 segmente. Tăvălește bucățile prin făină – ai nevoie de circa 75 g – și apoi scutură excesul. Trece prin 2 ouă bătute și apoi printr-un amestec de 75 g mălai și 75 g pesmet. Repetă procedeul ca să îngroși crusta. Dă la cuptor, așezat pe tava tapetată cu hârtie de copt, 10-15 minute, și după 5 minute, stropește cu oul rămas. Taie fiecare bucată în două și servește.
2 Într-un vas pe foc încinge ½ lingură ulei de măsline, adaugă un praf de boia și un praf de chilli și prăjește 6 linguri boabe de porumb. Oprește
flacăra și adaugă o mână de pătrunjel proaspăt tocat, puțină zeamă de lămâie, 2 fire ceapă verde, tocată, și o jumătate de ardei gras, tăiat felii.
3 Așază pe foi de tortilla frunze de salată verde ruptă, boabe de porumb și câte 2 bucăţi de avocado. Adaugă o lingură de salsa picantă, smântână și servește.