Asocieri de alimente pe care ar trebui să le depozitezi separat

Deși unele produse pot merge foarte bine împreună, ele nu pot coexista atunci când vine vorba de depozitare. Unele alimente emit etilenă, un gaz care coace prematur alte produse. Există, de asemenea, produse care sunt sensibile la acest gaz și care se pot strica mai repede dacă sunt expuse la el. De aceea, unele alimente ar trebui să se evite cu orice preț.

Iată câteva fructe și legume care nu ar trebui depozitate împreună.

Alimente pe care ar trebui să le depozitezi separat

Mere și morcovi. Merele produc multă etilenă, motiv pentru care trebuie să ai grijă când le depozitezi împreună cu alte alimente. Nu pune merele lângă morcovi mai ales. Altfel, morcovii vor căpăta un gust amar după doar 2 săptămâni, scrie Bright Side.

Castraveți și roșii. Castraveții sunt foarte sensibili la etilenă. Este mai bine să nu-i depozitezi împreună cu roșiile, deși fac o pereche perfectă într-o salată. Castraveții vor începe să se îngălbenească mai devreme decât ar trebui. Este mai bine să îi depozitezi în frigider, iar roșiile pe masă.

Ceapă și cartofi. Ceapa absoarbe rapid umezeala, dar trebuie să rămână uscată, iar cartofii degajă prea multă umiditate, așa că nu pot coexista în această luptă. Cu timpul, cartofilor le cresc rădăcini, iar ceapa produce lăstari verzi.

Banane și avocado. Dacă avocado este prea copt, atunci ține-l departe de banane. Cu toate acestea, dacă dorești să se coacă mai repede, atunci poți pune în siguranță un avocado necopt într-o pungă de hârtie și îl poți depozita lângă banane.

Piersici și banane. Piersicile coapte ar trebui să stea departe de banane, deoarece toată etilena emisă de banane va face ca piersicile să se coacă mai repede decât de obicei. Cu cât o banană este mai coaptă, cu atât mai mult gaz va fi eliberat.

Afine și căpșuni. Afinele sunt climacterice (emit etilenă), iar căpșunile sunt neclimacterice. Dacă le depozitezi împreună, căpșunile s-ar putea să se coacă prea mult și să se strice mai devreme decât ar trebui. Este în regulă să depozitezi împreună căpșuni necoapte cu afine, însă, dacă ambele tipuri de fructe de pădure sunt prea coapte, consumă-le în câteva zile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar