Ador amandinele doar puțin dulci și însiropate din plin. Sunt delicioase și rețeta este chiar aici:
* 12 porții
INGREDIENTE
Pentru blat
10 ouă
10 linguri zahăr
8 linguri făină
1 linguriță praf de copt
2 linguri cacao
1 lingură esență de rom
Pentru cremă
400 g ciocolată amăruie
400 ml frișcă lichidă
1 lingură esență de rom
Pentru însiropat
500 ml apă
100 g zahăr pentru caramelizat
Pentru glazura fondantă
700 g zahăr
400 ml apă
100 g miere
5 linguri cacao
MOD DE PREPARARE
1. Pentru blat: se separă albușurile de gălbenușuri, apoi primele se bat spumă (iese mai bine dacă ouăle sunt la temperatura camerei). După ce le bați spumă, amestecă-le cu 7 linguri de zahăr. Separat, bate gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, apoi unește cele două compoziții cu ajutorul unei spatule.
2. Mai departe se adaugă făina combinată cu cacao și praf de copt și se amestecă până se incorporează în întregime. Toarnă compoziția într-o tavă largă, pe hârtie de copt. Las-o la copt în jur de 20 de minute, la 180 de grade, însă mai încearcă blatul și cu o scobitoare pentru a vedea dacă este gata.
3. Pentru sirop mai întâi trebuie să caramelizezi zahărul, apoi adaugi apa și fierbi până se dizolvă tot zahărul. După ce se răcește poți adăuga și esența de rom.
4. Pentru cremă trebuie să topești ciocolata amestecată cu frișcă, iar după ce s-a topit în întregime, trebuie s-o ții două ore la frigider, iar abia apoi s-o bați cu mixerul până se face spumă. Adaugă apoi esența de rom.
5. Ca să faci glazura pune apa într-un vas și adaugă zahărul. Fierbe siropul timp de 20 de minute la foc mediu, din momentul în care apa dă în clocot. După ce au trecut cele 20 de minute poți adăuga mierea, amestecând încontinuu. Mai fierbe glazura încă 20 de minute după ce ai adăugat mierea.
6. Ia glazura de pe foc și las-o să se răcească, apoi mixeaz-o la puterea cea mai mare cu ajutorul mixerului, până începe să se îngroașe. Când îl pregătești pentru glazurat prăjiturile, trebuie să îl încălzești în bain-marie și să adaugi și cacaoa, amestecând încontinuu.
7. Pentru prepararea Amandinelor:
După ce blatul s-a răcit de tot, taie-l în două pe orizontală. Însiropează prima jumătate a blatului și întinde crema pe deasupra (lasă un pic de cremă deoparte pentru ornarea Amandinelor), apoi adaugă și a doua jumătate de blat. Însiropeaz-o și pe aceasta și pune-o la frigider pentru cel puțin patru ore.
După ce a trecut timpul de așteptare, scoate tava de la frigider și taie prăjiturile, așezându-le cu destul loc între ele pe o tavă. Poți turna glazura pe deasupra (după ce ai făcut-o la bain marie, cu cacao).
Ornează amandinele după plac, cu cremă și cu fructe.
Poftă bună!