Adevărata rețetă de cremșnit: rapid de făcut, ușor de mâncat
Adevărata rețetă de cremșnit, una dintre cele mai longevive rețete de prăjituri, în continuare preferată de toate vârstele. Atuurile ei? Este fină, aromată și nu foarte dulce. Și ușor de preparat, într-un timp relativ scurt, grație faptului că în comerț se găsește foietaj congelat.
Ai nevoie de: un pachet de foietaj; pentru cremă – 800 ml de lapte, 100 g de amidon, trei ouă, 175 g de zahăr, un praf de sare, 80 g de unt cu 82% grăsime, o linguriță de extract de vanilie; pentru decor – zahăr pudră vanilinat.
Mod de preparare
Lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei, fără a forța în niciun fel. Pune o foaie de aluat pe dosul tăvii de copt, înțeapă cu furculița din loc în loc și dă la cuptorul încins, la 220 de grade Celsius, timp de circa zece minute. După ce foaia s-a copt, las-o la răcit. Același lucru îl faci și cu cea de-a doua foaie, cu diferența că, în afara faptului că o înțepi și pe aceasta din loc în loc, cu ajutorul unui cuțit marchezi porțiile. Atenție, NU tai aluatul de tot! Doar marchezi porțiile, să fie egale, așa cum le vei tăia la final, pentru a fi servite. Lași să se coacă și apoi să se răcească și această cea de-a doua foaie.
Pentru prepararea cremei de vanilie procedezi în felul următor: Pui la fiert 600 ml din cei 800 ml de lapte. Separat, amesteci într-un vas ouăle cu zahărul, amidonul, praful de sare și cei 200 ml de lapte rece. Când laptele începe să fiarbă adaugi această compoziție, lași focul mic și amesteci continuu cu telul până când se îngroașă (circa un minut). Iei cratița de pe foc și adaugi extractul de vanilie, untul tăiat în cubulețe și amesteci din nou, până obții o compoziție omogenă.
Tapetezi la interior cu hârtie de copt tava pe fundul căreia ai copt foile. Pui prima foaie coaptă și răstorni pe ea crema de vanilie, rapid. Ai grijă să fie întinsă uniform pe toată suprafața. Peste crema fierbinte așezi cea de-a doua foaie (cea pe care ai trasat porțiile).
Lași prăjitura să se răcească bine de tot și o porționezi complet, urmând „semnele'. Înainte de servire o poți pudra cu zahăr vanilinat.
foto: unica.ro
Citeste și:
Rețete de dulciuri sănătoase: ce să mănânci ca să nu te îngrași
Iată ce flori sunt comestibile