Mai este foarte puțin până de Valentines Day și dacă vrei să îți surprinzi jumătatea, nu este nevoie să dai o mulțime de bani pe cadouri scumpe și sofisticate. Poți alege să pregătești în casă un desert delicios și care cu siguranță va fi pe placul persoanei iubite.
Dacă de Crăciun sau cu ocazia zilei de naștere încercăm să le oferim celor dragi cadouri substanțiale, de Valentines Day, accentul cade pe acele lucruri romantice și care pot stârni emoții puternice. Cum aproape că nu există persoană căreia să nu îi placă dulciurile, prepararea unui desert de casă este o bună modalitate prin care îi poți arăta persoanei iubite cât este de importantă pentru tine. Noi ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva rețete pe care le poți prepara special pentru sărbătoarea iubirii.
Brioșele se prepară rapid, iar dacă ai puțină imaginație, poți transforma aceste prăjiturele în adevărate opere de artă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecă zahărul, făina, cele 3 lingurițe de cacao, praful de copt și sarea. Într-un alt castron, bate bine albușurile, după care adaugă esența de vanilie și uleiul. Adaugă acest amestec în primul recipient și amestecă bine până când obții un amestec omogen. Toarnă compoziția obținută în formele de hârtie și pune totul la cuptor. După ce brioșele sunt gata, folosește zahărul pudră și ornamente în formă de inimioară pentru a obține cele mai inspirate modele. Poți folosi și frișca pentru a orna brioșele.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă untul topit cu zahărul, gălbenușul de ou, extractul de vanilie și colorantul alimentar. Adaugă apoi făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea și amestecă bine pentru a obține un aluat. Din aluatul obținut, modelează fursecurile în formă de inimioară și pune-le la cuptor pentru 10-12 minute. În momentul în care încep să apară crăpături, oprește focul și mai lasă fursecurile încă 2 minute în cuptor, după care le poți așeza pe un platou și le poți servi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune pe foc un vas cu apă. Între timp, într-un recipient termorezistent, pune ciocolata și untul. În momentul în care apa începe să fiarbă, pune vasul termorezistent deasupra vasului cu apă. Când ciocolata și untul încep să se topească, amestecă bine pentru ca cele două ingrediente să se omogenizeze. Lasă amestecul să se răcească și între timp, într-un vas, pune ouăle, zahărul, vanilia și sarea. După ce ciocolata și untul s-au răcit, adaugă-le în vasul în care ai amestecat ouăle, zahărul, vanilia și sarea. Adaugă apoi făina și amestecă totul foarte bine. Toarnă compoziția în tavă și las-o la cuptor timp de 40 de minute. După ce negresa s-a răcit, pune pe deasupra căpșunile și toarnă ciocolată caldă peste întreaga prăjitură. Vei obține un desert delicios.
Ingrediente:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare macarons:
Bate albușurile spumă, timp de un minut. Adaugă apoi zahărul și sarea și amestecă bine încă 10 minute, după care adaugă colorantul alimentar. Într-un alt castron, amestecă făina de migdale cu zahărul pudră. Pune apoi acest amestec peste albușuri și amestecă cu ajutorul unei spatule. Cu ajutorul unei ustensile de bucătărie, realizează mai multe forme rotunde și pune totul la cuptor pentru 16 minute. După acest interval, lasă jumătățile de macarons să se răcească, urmând ca mai apoi acestea să fie umplute cu cremă.
Mod de preparare cremă:
Pentru a prepara crema, pune afinele și zahărul într-un blender și amestecă-le timp de câteva minute. Adaugă apoi untul, vanilia și smântâna și amestecă bine, până când întregul preparat capătă consistența unei creme.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune ciocolata într-un vas și încălzește-o în cuptorul cu microunde. Într-un castron, amestecă untul cu zahărul, după care adaugă un sfert din ciocolata topită. Amestecă bine încă 2 minute, după care adaugă și restul de ciocolată, făina, praful de sare și cele două ouă. Amestecul obținut se pune în forme de copt și se dă la cuptor timp de 11 minute. Nu trebuie să fie foarte coapte atunci când le scoți din cuptor și asta pentru că în momentul în care vei tăia prăjiturile, ciocolata din interior trebuie să fie moale. Poți servi acest desert alături de înghețată de vanilie și fructe proaspete.
Foto: 123rf.com
Citește și:
Manichiura perfectă pentru Valentines Day. Ce modele să alegi în această perioadă?