Prima apă în care fierb fasolea sau carnea se aruncă sau nu? Ce ne recomandă bloggerul culinar Laura Laurențiu
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/11/prima-apa-in-care-fierb-fasolea-sau-carnea-se-arunca-sau-nu.jpg)
Fără doar și poate, am auzit cu toți vehiculată ideea conform căreia prima apă în care fierb fasolea, respectiv carnea, ar trebui aruncată. Am întrebat-o pe Laura Laurențiu, un cunoscut și apreciat blogger culinar, ce părere are despre aruncatul primei apei.
Am aflat, așadar, că în prima apă, fasolea nu trebuie fiartă, ci opărită. Mai exact, se dă în clocot câteva minute, apoi acea apă se aruncă. Fasolea nu trebuie fiartă în prima apă pentru că își pierde gustul.
Cât despre prima apă în care se fierbe carnea, aceasta nu trebuie aruncată. Unele gospodine cred că în prima apă ies toxinele din respectiva carne și din acest motiv o aruncă. Laura Laurențiu este de părere că toxinele nu se acumulează în mușchi, ci la nivelul aparatului excretor. Drept urmare, aruncarea primei ape este o acțiune inutilă și chiar păguboasă, întrucât carnea își pierde gustul.
Vezi si
Cum obții găluște de griș perfecte. Secretul dezvăluit de bloggerul culinar Laura Laurențiu