Budincă de pâine cu fructe și nuci

Budinca de pâine se mai numește și budinca săracului, însă contrar numelui, este absolut delicioasă. Cum am încercat-o noi acasă:

budinca-paine-2

foto budincă de pâine Shutterstock

* 12-15 porții * timp de preparare 60 de minute + timp de răcire

INGREDIENTE

16 felii de pâine de o zi

250 g zahăr brun sau melasă

4 ouă

380 ml lapte

2 lingurițe scorțișoară pulbere

1 esență de vanilie

500 g mere, tăiate bucățele

250 g nuci tăiate grosier

120 g stafide

100 g unt, topit

Frișcă pentru servit (opțional)

MOD DE PREPARARE

  1. Rupe feliile de pâine în bucățele mici – cam de 2 centimetri fiecare. Într-un castron mare amestecă pâinea cu zahărul și lasă deoparte.
  2. În alt castron bate ouăle cu laptele, scorțișoara și esența de vanilie, până se face o compoziție spumoasă, apoi toarn-o peste pâinea cu zahăr. Amestecă totul bine și dă la frigider pentru două ore.
  3. După ce au trecut cele două ore, amestecă în compoziție și celelalte ingrediente (în afară de frișcă) și toarnă toată compoziția într-o tavă de plăcintă (sau două tăvi de cozonac), tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 45-50 de minute.

Servește caldă sau rece, cu frișcă dacă îți place.

budinca-paine-1

foto budincă de pâine Shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar