Vinete la cuptor
4 porții gata în 30 de minute
Ingrediente necesare preparării vinetelor la cuptor
– 3 bucăți vinete, tăiate felii
– 4 linguri ulei de măsline
– 2 căței de usturoi
– 2×400 g conserve de roșii în suc
– O mână de busuioc proaspăt, plus pentru ornat
– Un praf de zahăr
– 400 g linte din conservă, scursă de lichid
– 100 g parmezan răzuit
– 1 buc mozzarella ruptă
Cum prepari vinetele la cuptor
1 Așază vinetele pe tava de copt și unge cu ulei. Dă la grill pe ambele părți.
2 Între timp, încinge uleiul rămas și sotează usturoiul, stinge cu roșiile, adaugă busuiocul și zahărul și lasă la fiert 10 minute la foc mic. Adaugă lintea și fierbe 10 minute, până când sosul scade.
3 Într-un vas rezistent la cuptor așază în straturi vinetele, sosul și presară parmezan și mozzarella și apoi dă la gril. Dacă vrei să prepari dinainte și să congelezi, ai grijă să fie complet rece înainte de la congela. Încălzește în cuptorul încins la semnul 6/200° C 25-30 minute. Servește presărat cu frunze de busuioc.
Daca iti place sa gatesti cu vinete, iti recomandam si aceasta reteta de mancare de vinete