6 porții, gata în 30 minute, 281 calorii per porție, 16 g grăsimi, 20 g carbohidrați
4 foi de plăcintă
25 g unt topit
125 g spanac
6 ouă, bătute
3 linguri lapte
O mână de mentă, tocată
100 g inimi de anghinare, tăiate în două, din conservă
100 g brânză feta, sfărâmată
sare și piper
1 Încinge cuptorul la semnul 6/180°C. Așază foile în forma rotundă de tartă de 24 cm, lăsând să depășească pe margini. Unge fiecare strat cu unt topit și apoi trage marginile spre interior și unge cu unt.
2 Opărește spanacul 1 min în apă clocotindă cu sare și scurge bine de apă.
3 Într-un bol combină ouăle, laptele, menta și un praf de sare și piper. Așază inimile de anghinare și spanacul în formă, presară brânza și toarnă compoziția de ou. Dă la cuptor 20 minute.
4 Servește caldă sau rece cu salată verde.
Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!