Vedetele sezonului: Salatele

Vedetele sezonului: Salatele

Ce gasesti la piata si in supermarket-uri
Frunzele de salata le poti pastra la frigider, in compartimentul pentru verdeturi sau in recipiente inchise ermetic, 4-5 zile. Spala-le doar inainte de a le folosi, altfel se inmoaie.

Rucola

Rucola

Frunzele seamana cu ale papadiei, dar mai lunguiete. Gustul e puternic, condimentat, spre iute. Merg cu hrean ras, ca garnitura la carne.

Andive

Andive

Frunze albe spre interior si galbui la exterior. Cu cat sunt mai trecute, devin mai amarui. Merg la salata Caesar si preparate cu maioneza.

 Laptuca

Laptuca

Cea mai des consumata la noi, cu frunze mari, carnoase, cu gust dulceag, usor untos. Laptuca de baza in salatele cu rosii, castraveti, ardei.

 Laptuca creata

Laptuca creata

Frunzele seamana cu ale laptucilor clasice, doar ca sunt mai crocante si cu un gust usor mai pronuntat. Arata mai aspectuos.

 Lollo rosso

Lollo rosso

E o varianta de salata creata, rosietica, bogata in betacaroten. Are un gust usor amarui si merge cu vinegrete mai condimentate.

 Creson

Creson

I se mai spune si untisor; este recunoscut pentru proprietatile anticancerigene si antibiotice. Merge la supe, preparate cu peste.

Spanac

Spanac

Cu cat frunzele sunt mai mici, cu atat mai bine. Au un gust usor astringent si merg la salatele calde, care le inmoaie usor.

 Laptuca romana

Laptuca romana

Are frunze asemanatoare verzei, cu un gust dulceag, mai pronuntat.
Merg cu orice combinatie de legume.

Sfecla rosie

Sfecla rosie

Frunzele sunt bune doar cat sunt mici, fragede. Merg cu ulei de masline si zeama de lamaie. In unele zone se folosesc la invelit sarmalele.

 Iceberg

Iceberg

Aceata salata are frunze crete, crocante, ca de varza. Merge tocata marunt sau taiata fasii, cu vinegrete consistente.

Incearca si variantele:

CU PASTE: frunze de salata, cu sos de rosii sau pesto (busuioc), parmezan si seminte de floarea-soarelui si/sau dovleac.

MARUNTITE in robotul de bucatarie, cu zeama de lamaie, ulei de masline si usturoi, pentru a marina carnea de pui.

CU CARNACIORI CHORIZO, prajiti si „degresati cu putin vin rosu. Cel mai bine se preteaza cresonul, spanacul si frunzele mici de sfecla rosie, cu putina zeama de lamaie.

Diverse tipuri de salata

salata Nicoise cu ton

… salata Nicoise cu ton
Rapida si cu adevarat satioasa – in cel mai pur stil frantuzesc.

• 2 portii •Gata in 20 min • 500 calorii/portie • 26 g grasimi • 6 g grasimi saturate

Fierbe 2 oua moi.
Fierbe 200 g cartofi, scurge si lasa la racit.
Opareste 100 g fasole verde 2 min, in apa clocotita, scurge si clateste in jet de apa rece.
Pune intr-un castron 1 ceapa rosie, tocata rondele, cu un varf de sare si sucul de la 1⁄2 lamaie.
Incinge o tigaie si caleste 2 fileuri de ton, unse cu putin ulei si presarate cu oregano uscat, cate 1 min pe fiecare parte.
Lasa cateva minute, apoi rupe fileurile in bucati.
Intr-un castron, amesteca 100 g frunze de salata verde cu 50 g rosii taiate felii, 50 g masline feliate, 1 lingura capere, fasolea verde, cartofii si ceapa.
Amesteca 1 1⁄2 lingura ulei de masline cu 1 lingurita mustar de Dijon si 1⁄2 lingura otet de vin alb, asezoneaza si adauga frunzele de salata.
Presara tonul si ouale fierte, taiate sferturi.

Coacaze

Coacazele
Profita de aceste fructe bogate in vitamina C si fa-ti proviziii pentru iarna, punandu-le la congelator.

Spala coacazele, desprinde-le apoi de codite, scurge-le bine si lasa-le sa se usuce in aer liber. Pune-le in pungi de plastic sau casolete si pastreaza-le in congelator maxim 6 luni, Decongelate, le poti folosi la prepararea de budinci, sucuri, milkshake, salate de fructe.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar