✔ pastreaza | ✔ prepara | ✔ gateste | |
Telina |
Intr-un loc racoros si intunecos pana la o saptamana. Cumpara radacini tari, cu frunze cat mai proaspete. | Curat-o, tai-o cuburi si coace-o la cuptor. Sau fierbe-o in supa, cu putin lapte, si fa un piure cu nucsoara si smatana. | Pentru supa, merge cu ceapa, praz si cartofi, adauga concentrat vegetal si lapte, apoi fierbe. Paseaza cu blenderul. |
Ciuperci |
Alege ciuperci tari, proaspete, uscate. Pastreaza-le la frigider in pungi de hartie, timp de 3-4 zile. | Caleste-le cu unt, usturoi si ceapa verde. Serveste-le cu paine prajita si ochiuri. Merg si cu salate calde. | Merg si la rizotto cu ciuperci, tocana de legume, umplutura pentru placinte cu carne si legume. |
Pere |
Evita-le pe cele cu coaja patata. Pas- treaza-le la frigider timp indelungat, apoi scoate-le sa se coaca rapid. | Merg la desert, cu branza cu mucegai si nuci prajite. Sau felii caramelizate cu unt si zahar. |
Delicioase in tarte cu fructe de sezon – mere. Sau prepara chutney dulce. |
Foto: IPC Media / Essentials