Tort cu ciocolată albă și fructe
16 porții gata în 1 oră și 30 min
Ingrediente necesare preparării tortului
Pentru blat
225 g unt, înmuiat
225 g zahăr tos
4 ouă, bătute
1 linguriță esență de vanilie
125 g făină
100 g făină integrală
2 lingurițe praf de copt
Pentru crema de zmeură
150 g unt, înmuiat
700 g zahăr pudră, cernut
300 g brânză de vaci cremă
10 g zmeură congelată, zdrobită
Câteva picături colorant alimentar roz
Pentru ornat
1 lingură gem de zmeură
150 g zmeură, plus 300 g pentru ornat
300 g ciocolată albă
Cum prepari tortul cu ciocolată albă și fructe
1 Încinge cuptorul la semnul 4/160 C. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt 2 forme rotunde de 16 cm. Cu ajutorul telului electric combină untul cu zahărul, până când amestecul devine pufos. Încorporează pe rând ouăle, apoi vanilia. Cu mișcări delicate de jos în sus încorporează făina și praful de copt și apoi porționează în forme. Dă la cuptor 25-30 min, până când blaturile devin elastice. Lasă să se răcească în forme 10 min și apoi pune pe grătarul metalic să se răcească complet.
2 Pentru a prepara crema, combină untul cu jumătate de zahăr pudră, adaugă brânza de vaci, zahărul pudră rămas, zmeura congelată, colorantul roz și combină pentru a se omogeniza.
3 Așază o folie de aluminiu și deasupra o foaie de hârtie de copt, răsucește colțurile ca să modelezi o formă dreptunghiulară de circa 20 x 28 cm. Topește ciocolata la bain marie, toarnă în formă, nivelează suprafața și dă la rece.