O reţetă delicioasă: Tarta cu vişine!

Bakewell_6_R

Este perfectă – biscuit crocant, cremă aromată de migdale și fructe dulci acrișoare!

• 12 porții • Gata în 1 oră + timp de răcit

■ 375 g aluat fraged dulce

■ 150 g zahăr

■ 150 g migdale măcinate shutterstock_153877475_R

■ 150 g unt, topit

■ 1 ou și 1 gălbenuş

■ 1 lingură mare de alcool de vișine sau

coniac

■ 850 g vișine congelate fără sâmburi

■ 2 linguri gem de cireșe sau de vișine

■ 4-5 linguri zahăr pudră amesecat cu puțină apă

 Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 5/180° C. Întinde aluatul într-o foaie subţire, pe suprafaţa tapetată cu făină. Tapetează forma de tartă cu marginile ondulate cu hârtie de copt şi aşază aluatul în formă.

Dă la congelator 15 minute. Înţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc şi acoperă cu folie şi boabe de fasole uscată. Dă la cuptor 15-20 minute, până când se întăreşte. Îndepărtează folia şi boabele de fasole şi dă din nou la cuptor 15 minute, până când se rumeneşte.

2 Între timp, prepară umplutura. Într-un bol combină cu telul electric zahărul, migdalele, untul, oul şi gălbenuşul pentru a obţine o pastă. Adaugă alcoolul şi dă la rece până în momentul folosirii.

3 Întinde crema pe tartă şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 25 minute, până când se rumeneşte şi devine crocantă. În momentul când scoţi tarta din cuptor pune deasupra fructele.

Combină gemul cu puţină apă caldă şi unge vişinele pentru glazură. Lasă să se răcească şi apoi stropeşte cu zahărul pudră.

Serveşte cu frişcă bătută sau ca atare.

Daca vișinele sunt prea acrișoare pentru tine, vezi aici rețete de desert cu cireșe!

E bine de ştiut …

• Ai grijă ca hârtia de copt să depășească ușor marginile formei pentru ca umplutura să nu debordeze în timpul coacerii.

• Pentru un aspect perfect al aluatului, după ce tarta e coaptă și călduță, decupează marginea neuniformă cu cuțitul bine ascuțit astfel încât să obții o margine tăiată drept.

• Poți înlocui alcoolul cu suc de lămâie, mai ales dacă foloseşti cireșe în loc de vișine.

Încearcă şi tu!

dulceata

Într-o variantă clasică, unge aluatul cu gemul încălzit, apoi pune crema de migdale și apoi ornează cu fulgi de migdale rumeniți.

Pont!

Dacă folosești fructe proaspete, ai nevoie de circa 500 g de vișine sau cireșe; nu uita să le scoți sâmburii.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)