Tartă cu ciocolată și nuci

tarta-cu-ciocolata-si-nuci

10 porții gata în 1 oră și 20 minute, 380 calorii per porție, 21,5 g grăsimi, 41 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartei

100 g ciocolată amăruie, tocată

50 g unt nesărat, tăiat cuburi

225 ml miere

100 g zahăr tos

2 gălbenușuri, bătute

200 g aluat sfărâmicios

100 g nuci

Zahăr pudră pentru ornat

Ai nevoie de:

Formă de tartă de 20 cm unsă cu ulei

Boabe de fasole uscată și folie de aluminiu pentru copt „orb“

Cum prepari tarta cu ciocolată și nuci

1 Încinge cuptorul la semnul 6/180 C. Topește ciocolata și untul la bain marie, apoi lasă deoparte să se răcorească.

2 Într-un vas pe foc mic pune mierea și zahărul și amestecă până când acesta se dizolvă. Mărește flacăra și fierbe 3 min., amestecând bine și apoi lasă să se răcească 15 min.

3 Într-un bol combină gălbenușurile și ciocolata și apoi încorporează treptat mierea. Amestecă pentru omogenizare.

4 Întinde aluatul în foaie și așază în formă. Înțeapă cu furculița din loc în loc și dă la congelator 15 min. Așază deasupra folie de aluminiu și pune peste boabele de fasole. Dă la cuptor 10 min., apoi îndepărtează folia și fasolea și dă din nou la cuptor 5 min.

5 Micșorează temperatura cuptorului la semnul 4/160 C. Toarnă compoziția în formă și dă la cuptor 15 min. Apoi așază nucile deasupra și dă din nou la cuptor 25-30 min. sau până când crește puțin. Lasă să se răcească minimum 30 min. înainte de a servi, apoi presară zahăr pudră.

Sursa foto: shuttrstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare