Sucul de varză ajută la tratarea ulcerului
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/11/Suc-de-varza-1.jpg)
Probabil că veți strâmba din nas, spunând că sucul de varză nu are un gust bun, însă este plin de beneficii pentru sănătate și este un puternic aliat în tratarea ulcerului. Dacă nu vreţi să luaţi pastile pentru probleme digestive, și daca vreţi să slăbiţi, varza este un aliment minune.
Sucul de varză, o alternativă curativă pentru bolnavii de ulcer
În cazul ulcerului peptic, sucul proaspăt de varză este un remediu pe termen lung, cel mai bine ar fi să vă faceți un obicei în a-l prepara acasă.
Conform healthambition.com, în urma numeroaselor studii s-a ajuns la concluzia că sucul proaspăt de varză, administrat zilnic pacienților cu ulcer, a dus la o ameliorare rapidă a simptomelor, și, s-a mai observat că timpul de vindecare a nișei din stomac s-a micșorat considerabil, spre deosebire de cazurile de pacienți cărora li s-a recomandat tratamentul bazat pe dieta standard și medicamente.
Substanțele puternic vindecătoare din sucul de varză
Sucul de varză conține următoarele substanțe:
- Glutamină
- Vitamina U (S-Methylmethionine)
- Glucosinolați
- Gefarnat
Aceste substanțe protejează și vindecă membrana mucoasă a stomacului și a tractului digestiv.
Citeşte şi 3 greșeli majore care provoacă probleme digestive
Sucul de varză are un conținut bogat în aminoacizi, cum ar fi glutamina. Această sursă naturală de glutamină se crede a fi superioară în vindecarea ulcerului decât antiacidele din farmacii. Acest fapt se datorează hrănirii și reparării (ca un pansament) a peretelui gastrointestinal. Tot ea are rolul de a reduce aciditatea excesivă.
Vitamina U, factor de bază în procesul de vindecare a ulcerului este prezentă și în sucul de varză, în cantități mari. De asemenea se spune că are efectul de a proteja ficatul de efectele adverse ale medicamentului Tylenol.
Glucosinolații din varză au rolul de substanțe antiinflamatorii. Acești compuși țin în frâu bacteria Helicobacter pylori din stomac, care se face vinovată de apariția ulcerului peptic. Așadar un pahar de suc din alimentul varză ajută în prevenția acestei afecțiuni.
Gefarnatul din sucul de varză este cel care protejează mucoasa stomacului de la îmbolnăvire. Deşi în mod curent este folosit ca tratament în industria farmaceutică, tu îl poţi obţine natural, dacă îţi vei prepara suc de varză acasă. Te va ajuta în tratarea ulcerului şi a altor afecţiuni ale aparatului digestiv.
Vezi ce alimente alcaline, la fel ca varza, sunt benefice organismului tau!
Cum preparăm sucul proaspăt de varză
Sfat! Pentru a obţine suc e indicat să folosiţi un storcător de legume şi fructe prin masticare.
Iată care sunt paşii pentru a obţine un suc proaspăt de varză, de calitate:
- Dacă vă este frică să nu fi fost stropită cu pesticide o puteţi spăla astfel: Puneţi-o într-un castron mare în care adăugaţi apă caldă şi un strop de oţet de mere, lăsaţi-o puţin să se înmoaie, înainte de a o curăţa.
- Tăiaţi varza în două şi scoateţi cotorul. Apoi tăiaţi jumătatea în mai multe jumătăţi mici astfel încât să poată fii introduse în storcător. Pentru început puteţi face suc doar dintr-o jumătate de varză. Puteţi încerca să combinaţi varza şi cu alte legume care să mărească conţinutul de substanţe terapeutice, spre exemplu: varza cu morcovi şi ţelină.
Sfat: La fel ca şi în cazul altor sucuri proaspete este bine să consumaţi acest suc, imediat. Pentru a-şi face cât mai repede efectul ar fi bine să beţi de câteva ori pe zi. Sucul obţinut mai poate fi lăsat la fermentat fiind un foarte bun probiotic.
Citeşte şi Varza murată, folosită în mai multe tratamente naturale
Sursa foto: shutterstock.com