Gustul delicat al sparanghelului se combina perfect cu pasta sarata si condimentata si cu parmezanul razuit.
Ingrediente pentru 4 portii :
Mod de preparare:
Intr-un bol mic, amesteca otetul balsamic, uleiul de masline si pasta tapenade. Adauga sare, daca este cazul, si piper negru proaspat macinat si da deoparte.
Fierbe sparanghelul intr-un vas inalt, dar nu foarte larg (lasand varfurile sa depaseasca nivelul apei – varfurile sunt fragede si nu au nevoie sa fiarba in apa, este suficient sa se inmoaie la aburi), timp de 3-4 minute, pana cand se patrunde. Scurge de apa si amesteca cu pasta preparata dinainte. Presara parmezan razuit si serveste.
Tapenade este pasta rezultata din amestecul de capere, masline negre, fileuri de ansoa maruntite si ulei de masline. Este folosita in bucataria franceza si greceasca, iar numele provine din provençala (tapéno inseamna capere).
Pofta buna!