Nimic mai simplu: urmeaza intru totul indicatiile noastre si reusita este garantata!
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de fiert: 30 min.
863 calorii, 42 g grasimi per portie
Ingrediente pentru 4 portii:
Mod de preparare:
Tine zeama de legume intr-un vas pe foc mic, ca sa fie fierbinte in permanenta. Intr-un vas larg, topeste jumatate din cantitatea de unt si caleste ceapa 10 minute, la foc mic, pana cand se inmoaie si devine aurie, fara sa se rumeneasca.
Adauga orezul si amesteca foarte bine. Toarna vinul si fierbe la foc mare pana cand lichidul se absoarbe – astfel, gustul de alcool va disparea.
Adauga zeama de legume, cate un polonic o data, amestecand usor pana cand aproape tot lichidul este absorbit de orez. Adauga din nou zeama de legume si procedeaza la fel pana la epuizarea intregii cantitati de lichid; bobul de orez trebuie sa se patrunda, sa fie cremos, dar sa-si pastreze boabele intregi. Totul dureaza circa 15-20 minute (verifica indicatiile inscrise pe ambalajul orezului).
La sfarsit… Presara sare, piper negru proaspat macinat si, folosind o lingura de lemn, pune untul ramas. Daca orezul nu e suficient de patruns, mai adauga lichid fierbinte. Incorporeaza mozzarella si busuiocul, acopera vasul si lasa sa stea 2 minute. Serveste in boluri, ornat cu felii de rosii, frunze de busuioc si fasii de parmezan.
Sfaturi:
Pofta buna!