Se confirmă: câinii pot mirosi oamenii răi

Simțul mirosului la câini este atât de dezvoltat că nici nu suferă comparație cu simțul uman al mirosului. Ca să facem totuși o comparație, câinii simt de 100.000 de ori mai bine decât noi, oamenii. Mai exact, câinii au în jur de 300 de milioane de receptori olfactivi în nas în timp ce oamenii nu depășesc 6 milioane. Partea din creierul câinilor ce se ocupă de analizarea mirosurilor e de 40 de ori mai mare decât cea a oamenilor.

Se confirmă: câinii pot mirosi oamenii răi

Câinii sunt animale extrem de inteligente, foarte atente la modul în care alți oameni interacționează cu stăpânii lor.

În cadrul unui studiu menit să verifice loialitatea și inteligența câinilor, mai mulți stăpâni de câini au interacționat cu câțiva străini în fața lor. De la caz la caz, aceștia din urmă au reacționat politicos sau agresiv. Apoi, cei care au fost agresivi și nepoliticoși cu stăpânii lor au scos din buzunare mâncarea preferată a patrupedelor. Câinii nici n-au vrut să audă de asemenea gest de mărinimie: nu s-au atins de mâncarea oferită de cei care au fost agresivi cu stăpânii lor. Oamenii nepoliticoși și agresivi n-au reușit să câștige încrederea câinilor.

Potrivit rezultatelor studiului, 67% dintre stăpâni au declarat că animalele lor de companie s-au purtat bizar când o persoană neplăcută le-a trecut pragul casei și mulți experți cred că aceștia pot înțelege mai repede decât oamenii când se apropie un pericol natural.

Dacă îți plac câinii mai masivi, uite ce caracteristici are un dog german, un Mastiff Tibetan sau un Saint Bernard! Poate îți faci un nou prieten pe viață.

Vezi care sunt cei mai frumosi caini din lume!

Dacă vrei un căine de pază, vezi ce rasă ți se potrivește mai bine dintre Dachshund, Doberman, Ciobănesc Caucazian, Rottweiler sau Cane Corso.

foto: 123rf

Citeste și:

Iubitorii de câini trebuie să știe asta! Cum să îți plimbi câinele dacă vrei să nu îți pui sănătatea în pericol?

O imagine care îți va atinge sufletul! Câinele fostului președinte american George H.W. Bush nu s-a dezlipit de lângă sicriul stăpânului său

De ce e indicat să dormi alături de câinele tău?

Vezi şi curiozități despre câini – lucruri interesante și mai puțin știute!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Animale de casa