Iubitorii de câini trebuie să știe asta! Cum să îți plimbi câinele dacă vrei să nu îți pui sănătatea în pericol?

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului și și-a câștigat un rol important în foarte multe familii. Este cel mai popular animal de companie, motiv pentru care iubitorii de câini trebuie să știe că felul în care își plimbă prietenul necuvântător este foarte important și că, în anumite situații, poate ajunge să le pună sănătatea în pericol. 

Dacă ai acasă un câine, probabil că nu te-ai gândit niciodată că anumite probleme de sănătate cu care te confrunți ar putea fi provocate de felul în care îți plimbi animalul de companie. Specialiștii au ajuns la această concluzie și trag un semnal de alarmă pentru toți iubitorii de câini.

Cum să îți plimbi câinele dacă vrei să nu îți pui sănătatea în pericol?

Experții de la Societatea Britanica de Chirurgie a mâinii sunt de multe ori puși în situația de a trata fracturi, dislocări, lacerații și leziuni grave, toate apărute din cauza modului incorect în care proprietarii de câini își plimbă animalul de companie. Mai exact, acest lucru are legătură cu felul în care este ținută lesa sau modul în care este folosită zgarda animalului.

“Câinii oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătatea proprietarilor, incluzând reducerea stresului și susținerea oamenilor să rămână activi. Dar, după ce am văzut o mulțime de leziuni provocate de felul în care este ținuta lesa, vreau ca iubitorii de câini să fie conștienți de pașii simpli pe care îi pot urma pentru a evita leziunile severe la nivelul mâinii. Leziunile mâinii pot fi foarte costisitoare pentru pacienți, în special prin reducerea timpului de lucru și prin creșterea costurilor medicale. Vrem să ne asigurăm că proprietarii de câini pot continua să se bucure de timpul petrecut cu câinii lor, fără să petreacă timp în spital”, a spus chirurgul Rebecca Dunlop, de la Societatea Britanica de Chirurgie a mâinii, potrivit dailymail.co.uk.

Principalele probleme apar din cauza mișcărilor bruște pe care câinii le fac. Proprietarii de câini obișnuiesc să își înfășoare lesa în jurul încheieturii mâinii sau în jurul degetelor, iar acest lucru duce la apariția leziunilor în momentul în care câinele face mișcări necontrolate, motiv pentru care acest obicei ar trebui să dispară.

În plus, specialiștii spun că oamenii nu ar trebui să își țină degetele nici în jurul zgărzii, iar pentru câinii de talie mare, de preferat ar fi să fie aleasă o lesă mai scurtă, astfel încât animalele să nu se deplaseze cu viteză. Lesa normală ar trebui înlocuită cu una retractabilă, aceasta oferindu-i mai multă libertate câinelui, dar și un confort suplimentar proprietarului.

Vezi care sunt cei mai frumosi caini din lume!

Află tot ce se poate știi dspre câinii din rasa Bulldog Englez, micuții Bichon Frise sau simpaticul Pechinez!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum a reușit această tânără să slăbească 63 de kilograme? A făcut o singură schimbare!

Cum poți slăbi 30 de kilograme în 6 luni? Mihaela Bilic a dezvăluit secretul siluetei perfecte

Acum îl ștergi, acum se pune. Cum scapi definitiv de praf?

Vezi şi curiozități despre câini – lucruri interesante și mai puțin știute!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse