Aspecte de luat în considerare atunci când îți dorești un animal de companie

Atunci când copiii pun presiuni să le iei un câine sau o pisică sau când îți dorești asta de ani de zile și nu te-ai simțit pregătită, e timpul să iei în calcul posibilitatea unei vieți alături de un animal de companie. Grija, responsabilitatea și mediul vor fi primele aspecte pe care le vei
analiza și este recomandat să nu iei decizii pripite și să te răzgândești mai târziu. Iată care sunt cele mai importante lucruri de care să ții cont înainte de a lua o decizie:

Spațiul

Dacă îți dorești un câine, va trebuie să analizezi calitatea vieții pe care o va avea în funcție de spațiul pe care poți să i-l pui la dispoziție. Un câine mare duce o viață ideală la curte și în casă poate fi tentat să roadă și să facă dezastru atunci când nu ești prin preajmă. Dacă
apartamentul este de dimensiuni mai mari, câinele ar putea fi fericit dacă îi amenajezi un loc al lui în care se poate retrage și dacă are destul spațiu să se joace. Un patruped foarte jucăuș și plin de energie va aduce noi provocări în viața ta și trebuie să fii pregătită cu produse de curățenie speciale, aspiratoare potrivite pentru un grad mai mare de murdărie, dar și cu posibile reamenajări ale spațiului. Dacă locuiești într-un apartament mic sau într-o garsonieră, alege-ți un câine de talie mică sau o pisică, deoarece aceștia se vor adapta cel mai ușor într-un spațiu nu foarte generos. Nu uita că, în cazul câinilor, indiferent de talia lor, o rutină zilnică bogată în plimbări și exerciții îi va ajuta să își folosească energia și să nu mai simtă nevoia să îți răvășească locuința. Jucăriile potrivite vor fi și ele de folos atunci când pisicile sau câinii vor să își testeze dinții sau gheruțele.

Bugetul

Un câine sau o pisică va fi alături de tine o perioadă foarte lungă de timp și trebuie să fii sigură că bugetul îți permite să ai grijă de un animal și să-i oferi cele mai bune condiții de viață. Interesează-te la magazinele de animale despre prețurile mâncării și ale accesoriilor, dar și de costurile pe care le generează vizitele la veterinar, vaccinurile, sau, în cel mai rău caz, operațiile. Vaccinurile se realizează după un program stabilit de medicul veterinar și vei avea de cheltuit bani pentru acestea o dată la câteva luni sau o dată pe an, în funcție de vârstă și starea de sănătate. Dacă te afli într-o perioadă nu foarte bună în ceea ce privește finanțele, poate ar fi mai bine să amâni includerea în familie a unui nou membru și să aștepți momentul potrivit.

Timpul

Timpul pe care trebuie să-l aloci în fiecare zi plimbării unui câine și altor activități de acest fel nu se împacă de niciun fel cu programul încărcat pe care mulți dintre oameni îl au la birou sau în viața personală. Dacă ai o familie numeroasă și partenerul tău sau copiii ar avea mai mult timp să se ocupe de câine, poți să te bazezi pe ei, dar dacă îți petreci majoritatea zilei la birou și nu ai pe nimeni care să te ajute, poți cumpăra sau adopta o pisică. Felinele sunt independente și își petrec mare parte din zi lenevind sau dormind. Pisicile nu sunt afectate de timpul petrecut singure, însă trebuie să ai în vedere educația pe care i-o oferi pentru a nu-ți distruge casa cât timp ești plecată. În cazul câinilor, aceștia suferă dacă sunt lăsați singuri prea mult timp și pot dezvolta afecțiuni (precum anxietatea) care îi vor face să acționeze haotic și să fie mereu agitați fie că sunt singuri, fie în compania ta.

Când îți dorești un animal de companie de tipul câinilor sau pisicilor trebuie să știi că vei cheltui anumite sume de bani constant, dar și atunci când apar probleme imprevizibile.

Iubirea pe care ți-o poți oferi este, însă, de neprețuit și poți găsi mereu metode de a le avea pe toate. Ține minte că cel mai important este să cumperi sau să adopți animalul pe care ți-l dorești doar în momentul în care ai resursele necesare.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Philips

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Animale de casa