De ce e indicat să dormi alături de câinele tău?

Dormitul alături de animalele de companie a fost considerat vreme de mulți ani un lucru nociv și care ne poate pune sănătatea în pericol, însă studiile recente au descoperit exact contrariul.

Dacă până acum ni se spunea că nu este tocmai indicat să dormim alături de câini, noile descoperiri au demonstrat că acest lucru ar putea fi chiar benefic, mai ales pentru persoanele care nu reușesc să se odihnească.

De ce e indicat să dormi alături de câinele tău?

Cercetătorii americani au realizat un studiu amplu și au descoperit că dormitul alături de câinele de companie duce la îmbunătățirea somnului. În plus, acest lucru îi ajută pe stăpâni să se relaxeze și să se simtă în siguranță, ceea ce face ca somnul din timpul nopții să fie mult mai odihnitor.

În cadrul studiului au participat 40 de persoane alături de câinii acestora, potrivit descopera.ro. În timpul nopții, aceștia au purtat accelerometre pentru a le fi monitorizat somnul, iar rezultatele au arătat că indiferent de mărimea sau rasa câinelui, calitatea somnului a fost îmbunătățită atunci când animalele au fost prezente în camera în care stăpânul se odihnea.

Astfel, pe lângă faptul că prezența unui câine ne influențează în mod radical starea de spirit și ne ajută să ne simțim mult mai bine, aceștia pot alunga stările de anxietate și oboseala cronică. Reușind să se odihnescă mult mai bine, organismul va fi mult mai rezistent împotriva microbilor, iar noi vom ține la distanță bolile.

Foto: 123rf.com

Citește și:

De ce vom suspina după iPhone 8 și iPhone X?

Remedii naturiste pentru astenia de toamnă. Cum să treci mai ușor peste această perioadă din an?

Semne care-ți spun că cel de lângă tine e sărac cu duhul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse