Superstiții legate de pisici pe care e bine să le știi

Țăranii bătrâni din zona Severinului au credinţa că o pisică neagră crescută în casa unui om vreme de 3 ani poate găsi comorile ascunse. Ei spun că pisica trebuie dusă, în prima noapte fără lună din an, într-un loc unde se intersectează cinci poteci şi, dacă poţi să faci în aşa fel încât animalul să fie complet acoperit, să nu vadă nimic afară până în locul respectiv, iar apoi să îl urmăreşti, te va duce cu siguranţă la locul unei comori. Iată cele mai interesante superstiții legate de pisici pe care e bine să le știi: 

Cu ajutorul pisicilor de la bord, marinarii puteau să prezică cum se va desfăşura o călătorie pe mare: dacă ele mieunau tare şi erau agitate, drumul urma să fie dificil, în schimb, dacă se jucau la începutul călătoriei, voiajul avea să fie plăcut. Apoi, dacă pisica pe care o aveau la bord se spăla, avea să cadă grindină iar dacă strănuta, erau convinşi că în scurtă vreme avea să înceapă ploaia.

Bioenergeticienii spun că pisicile pot vedea aura umană, câmpul de energie care înconjoară fiecare persoană.

Femeile de la ţară ştiu când le vor sosi oaspeţi în casă dacă văd pisica spălându-se pe bot şi pe labe în sufragerie.

Dacă pisica îşi ascute ghearele pe covor, e semn sigur că se va stârni viscol sau vânt puternic, iar dacă se spală multă vreme în urechi, o să urmeze ploaie.

La fel, toamna sau iarna, dacă micuţa felină se uită pe fereastră toată ziua, atunci e clar că a doua zi va ploua iar dacă doarme cu toate lăbuţele sub ea, va urma o vreme foarte rece şi urâtă.

Dacă vezi o pisică neagră după ce trece miezul nopţii înseamnă că vei avea ghinion în curând. Ca să fii ocolit de necaz, trebuie să scuipi peste umărul stâng sau să te dai trei paşi înapoi şi să faci semnul crucii.

La fel, dacă vrei să te fereşti de ghinion nu trebuie să treci niciodată peste o apă, curgătoare sau stătătoare, cu o pisică în braţe.

Dacă loveşti o pisică cu piciorul, acolo vei face reumatism.

Se zice că omul care îneacă o pisică va sfârşi în acelaşi fel.

Unul din regii Angliei, Charles I era convins că pisica lui neagră îi aduce noroc şi că dacă o va pierde va urma o mare nenorcire şi de aceea o păzea ca pe ochii din cap. Pisica a murit însă şi la două, zile după aceea, Charles a fost arestat şi închis în Turnul Londrei.

Un semn de noroc este să auzi o pisică strănutând iar dacă ai acasă o pisică neagră ea va proteja casa de vrăji şi descântece rele.

Tot semn că va urma un mare noroc în viaţă este şi faptul că ai găsit un fir de păr alb pe o pisică neagră.

Tot în practicile magiei albe se folsesc blana şi sângele pisicii pentru a descânta de vindecare a numeroase boli.

În Transilvania există credinţa că dacă o pisică  trece peste un mort, răposatul se va transforma în strigoi.

Există până în zilele noastre o credinţă veche conform căreia o pisică nu vrea să rămână niciodată în casă dacă cineva de acolo va muri în curând sau i se va întâmpla ceva rău.

De ce sa nu folosesti urmatoarele cinci minute ca sa vezi care sunt cele mai frumoase pisici din lume?!

Descopera cele mai interesante curiozitati despre pisici. Stiai ca felinele dorm, în medie, 16 ore pe zi?

Foto: 123rf

Citeste și:

ATENȚIE, iubitori de animale: pisicile se pot infecta cu coronavirus CÂINII, NU!!!

Pisicile negre pot să călătorească în astral şi să ia legătura cu lumea spiritelor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Animale de casa