ATENȚIE, iubitori de animale: pisicile se pot infecta cu coronavirus CÂINII, NU!!!

Un studiu efectuat în Hong Kong și publicat în revista Science susține că pisicile pot fi vulnerabile la infecția cu coronavirus. În schimb, câinii, puii, porcii și rațele nu sunt capabile să contracteze virusul. Studiul a avut ca scop identificarea animalelor domestice vulnerabile la acest virus, în vederea folosirii lor pentru testarea vaccinurilor experimentale. ATENȚIE, iubitori de animale: pisicile se pot infecta cu coronavirus CÂINII, NU!!!

Oamenii de știință chinezi au mai concluzionat că și dihorii se pot infecta cu virusul care provoacă COVID-19. Studiul se bazează pe cercetări făcute în lunile ianuarie și februarie. Ei au încercat atunci să infecteze dihori și pisici prin introducerea în organismele lor, pe cale nazală, a particulelor virale. Rezultatul a fost că ambele specii sunt extrem de vulnerabile la coronavirus. De asemenea, au mai descoperit că pisicile se pot infecta reciproc, prin picături de secreții respiratorii. Virusul a fost identificat în gura, nasul și intestinul subțire al exemplarelor infectate.

În cazul câinilor, testele cu anticorpi au demonstrat că aceştia au un risc mai mic de a contracta virusul, în timp ce la porcii, găinile şi raţele cărora li s-a inoculat virusul nu a fost identificată nicio urmă a acestuia.

Studiul cercetătorilor din Hong Kong concluzionează că pisicile și câinii nu pot transmite noul coronavirus oamenilor, chiar dacă ar fi pozitivi pentru un nivel scăzut al acestuia. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat însă că va aprofunda acest subiect și va analiza dacă virusul se poate transmite animalele de companie și oameni.

Daniel Kuritzkes, șeful secției de boli infecțioase de la Boston’s Brigham and Women Hospital, consideră că rezultatele studiului sunt utile. „Pe baza lor se poate face recomandarea ca persoanele confirmate cu coronavirus să se distanțeze nu numai de membrii familiei ci și de animalele de companie, în special pisici, pentru a nu le transmite virusul.'

Pe baza dovezilor de până acum, epidemiologa OMS Maria Van Kerkhove, a declarat la o conferință de presă: „Nu credem că joacă un rol în transmitere, dar credem că pot fi infectate de la o persoană infectată'. La rândul său, Mike Ryan, expertul principal pentru urgențe, a cerut oamenilor să nu riposteze împotriva animalelor. “Sunt ființe la propriu și merită să fie tratate cu bunătate și respect. Sunt victime, ca și noi”, a spus el.

Dacă vrei un câine, cele mai fidele și jucăușe rase sunt Husky, Labrador și Golden Retriever!

foto: 123rf

Citeste și:

Pisicile și pomii de Crăciun, o relație complicată

Şapte reguli de aur pentru alimentaţia echilibrată a pisicii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Animale de casa