Pisicile negre pot să călătorească în astral şi să ia legătura cu lumea spiritelor

Una dintre credinţele cele mai răspândite ce datează încă din Evul Mediu este aceea că pisica neagră este unul dintre servitorii Diavolului şi că poate fi invocată de magicieni şi vrăjitoare. Se spune că pisicile negre pot să călătorească în astral şi să ia legătura cu lumea spiritelor:

De altfel unele din sectele magice ale secolului XX păstrează încă tradiţiile divinatorii ale zeiţei nordice Freya venerând două pisici negre. Legenda nordică apune că două pisici negre erau cele care trăgeau carul zeiţei dragostei Freya şi după ce au slujit-o vreme de şapte ani, zeiţa le-a răsplătit transformându-le în cele mai puternice vrăjitoare de pe Pământ, cu puteri depline asupra lumii şi magiei negre şi albe şi care se puteau preschimba când doreau în pisici pentru a nu fi recunoscute de muritorii de rând.

Deoarece pisicile sunt animale nocturne, convingerea multor magicieni este că acestea nu sunt altceva decât servitori cu puteri supranaturale ai vrăjitoarelor. Datorită mişcarilor sale unduioase şi a ochilor care strălucesc în noapte, ele au devenit întruchiparea întunericului, a misterelor şi a forţelor misterioase şi necurate posedând, se zice, puteri cumplite.

Iată şi alte câteva credinţe legate de puterile vrăjitoreşti ale pisicilor:

Se spune că pisicile negre pot să călătorească în astral şi iau legătura cu lumea spiritelor.  Ritualurile magice pretind că, în timpul nopţii, vrăjitoarele pot lua forma pisicilor lor. Daca o pisică neagră trece pe dinaintea cuiva în nopţile cu lună plină, fără să-i facă nici un rău, atunci se spune că acesta este un semn sigur că  persoana respectivă este protejată de însuşi puterea lui Lucifer. Tot conform unei vechi credinţe păstrată şi astăzi în unele zone din Transilvania, dacă o pisică se aşază şi doarme pe un mormânt săpat de curând e sigur că sufletul celui îngropat acolo a trecut în posesia diavolului, iar dacă două pisici se bat lângă lângă un mormânt, înseamnă că cele două creaturi sunt de fapt Diavolul şi Îngerul care se luptă pentru stăpânirea sufletului celui răposat. De altfel, se crede că o pisică pe care ai îngrijit-o când a fost bolnavă sau ai salvat-o de la înec, rămâne tot mereu alături de tine, chiar şi după moarte.

De ce sa nu folosesti urmatoarele cinci minute ca sa vezi care sunt cele mai frumoase pisici din lume?!

Foto: 123rf

Citeste și:

ATENȚIE, iubitori de animale: pisicile se pot infecta cu coronavirus CÂINII, NU!!!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Animale de casa