Pierderea unui animal de companie poate fi mai dureroasă decât pierderea unui iubit

Durerea provocată de pierderea animalului de companie poate fi la fel de grea sau mai rea decât pierderea unui iubit, potrivit unui studiu.

Doar cei care au trăit o parte din viața lor în compania animalelor de companie pot înțelege durerea pe care o simțim atunci când ne părăsesc cei mai loiali prieteni.

Și dacă mulți dintre noi cred că această durere nu se compară cu cea cauzată de moartea unui apropiat, de vină este faptul că ei nu sunt conștienți de relația unică care poate exista între un om și animalul său de companie. Iar știința dovedește acest lucru.

Un studiu realizat în 2015 de cercetătorii de la Universitatea Centrală din Lancashire, Marea Britanie, a demonstrat că pierdea unui animal de companie este la fel de dureroasă ca pierderea unei persoane dragi.

Conform rezultatelor acestui studiu, legăturile pe care oamenii le leagă cu animalele lor de companie sunt aceleași cu cele pe care le avem cu cei dragi.

Oxitocina şi dopamina sunt eliberate în creier, reacția principală fiind sentimentul iubirii și simțirea unei legături puternice.

După zeci de ani petrecuți împreună, animalele de companie devin membre ale familiei noastre și ceea ce simțim pentru ele nu diferă atât de mult de sentimentele pe care le simțim pentru părinții, frații și surorile noastre.

În plus, de cele mai multe ori, durerea resimțită de pierderea unui animal este înțeleasă greșit, chiar batjocorită de cei din jurul nostru, care nu înțeleg drama și sentimentele noastre.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Animale de casa