(P) Hrană uscată pentru câini, pentru o alimentație echilibrată a animalului tău!

Mulți proprietari aleg ca să achiziționeze acum  din magazine specializate hrană uscată pentru animalele de companie pe care le dețin.

Mâncare uscată pentru câini, sortimentul cel mai des cumpărat din orice petshop

De ceva vreme ei și-au dat seama majoritatea că e mult mai comod și ieftin ca să facă achiziții de pe net în materie de mâncare, deoarece un petshop bun, este aprovizionat cu o gamă mult mai largă de tipuri de alimente, mai ales pentru câini. Există soluții special adaptate pentru diferitele nevoi ale animalelor, cu rolul explicit de a nu le perturba metabolismul.

Se cumpără mult hrană uscată pentru câini, mai ales crochetele Premium, care sunt în topul achizițiilor de pe net, deoarece sunt alimente complete, rețetele fiind foarte bine echilibrate nutritiv de către producătorii care se respectă.

Avantajul pe care aceste crochete îl oferă este acela că se poate alege sortimentul preferat în funcție nu doar de rasa câinelui, dar și în raport de vârsta și greutatea lui.

Mai mult decât atât, în funcție și de gusturile câinilor, există hrană foarte uscată și hrană mediu uscată, într-o varietate de rețete.

Crochetele – cel mai comandat tip de hrană uscată pentru câine, mai au și un alt avantaj deloc de neglijat: ele se pot conserva mai multă vreme și pot fi luate oriunde de către stăpân, așa încât în orice moment al zilei câinele (chiar ieșit la plimbare) va putea beneficia de o alimentație echilibrată, dacă proprietarul are la îndemână asemenea mâncare specială.

Nu doar că respectivele crochete sunt pline de minerale și vitamine, dar mai au și o altă funcție benefică, constând în curățarea parțială a dinților cățelului.

Singurul sfat de care un proprietar de câine trebuie să țină seama atunci când îi dă tovarășului său necuvântător asemenea alimente, ce fac parte din categoria largă de hrană uscată pentru câini, este acela de a pune prietenului latrător și un castron mare cu apă proaspătă, curată, alături de crochete, deoarece, fiind vorba de mâncare deloc umedă, e nevoie și de o hidratare corespunzătoare a animalului.

Specialiștii recomandă ca un câine trebuie să fie hrănit la ore fixe, iar pentru a fi dresat în acest sens, la circa 30 de minute de la oferirea mâncării, trebuie ca să se ia castronul, așa încât animalul să înțeleagă rapid că dacă nu mănâncă atunci când i se oferă hrana, nu va mai avea altă sursă de a se alimenta în orele imediat următoare. Nu merge cu cerșitul la stăpân!

De regulă, mâncarea se poate oferi seara, deoarece se consideră că o masă pe zi este suficientă pentru majoritatea raselor canine la vârsta adultă.

Cele mai echilibrate sortimente de hrană uscată canină sunt, precum vă imaginați, cele premium, deoarece ele, în afară de un aport mare de proteine, absolut necesar dezvoltării musculare corespunzătoare, au și multe vitamine, minerale, grăsimi animale de o calitate deosebită. Pe eticheta produselor există o listă  completă a ingredientelor, vitaminelor, mineralelor, dar și instrucțiunile de utilizare (dozele recomandate pentru alimentația zilnică a animalului).

Când cumpărați hrană uscată pentru câine, citiți cu atenție compoziția pe etichetă!

Lista ingredientelor se stabilește în ordine descrescătoare, ca și la alimentele pentru oameni: primul ingredient este întotdeauna acela care este prezent în produs în cea mai mare cantitate. Trebuie menționat că lista ingredientelor este stabilită înainte de prepararea industrială propriu-zisă.

Alimentele standard obișnuite au prețuri convenabile, mai mici decât cele premium, diferența între hrana uscată pentru căței superioară și cea normală se referă la calitatea ingredientelor din compoziție, digestia fiind puțin mai îngreunată în cazul celor obișnuite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial