Ligia Pop a pregătit în faţa invitaţilor lapte de migdale, icre din seminţe, dar şi o prăjitură cu glazură de ciocolată şi bobiţe de rodie.
După demonstraţia de gătit, a urmat o dezbatere despre beneficiile alimentaţiei raw vegane, apoi participanţii la eveniment au putut degusta preparatele.
Ligia Pop propune introducerea în alimentaţie a unei cantităţi mari de crudităţi, care contribuie la eliminarea toxinelor, la menţinerea unei greutăţi normale, dar şi a unei pieli fine şi a unui păr strălucitor.
Enzimele din legume şi fructe sunt distruse atunci când hrana este gătită la o temperatură mai mare de 40°C, iar vitaminele şi mineralele sunt distruse în proporţie de până la 97%.
În bucătăria raw vegană, alimentele nu sunt pregătite peste 40°C, păstrându-şi intact nutrienţii.
Studiile au arătat că adepţii raw food îşi păstrează sănătatea şi arată mult mai tineri, pentru că alimentaţia lor este bogată în vitamine şi enzime.
Cartea Ligiei Pop „Reţete Vegane Fără Foc' a fost lansată pe 7 octombrie şi cuprinde zeci de reţete originale, care se prepară doar cu ingrediente crude, netratate termic.
Citeşte Alimentatia raw vegan – gustoasa si sanatoasa
Autor: Magda Câmpeanu
Foto: Costin Comba