Rețetă de mămăligă în pături

Cu mămăliga îți poți folosi imaginația liber și tot poți găti ceva delicios. Dacă te-ai săturat de clasica mămăligă cu brânză și smântână, încearc-o pe cea în pături. Succesul este garantat!

mamaliga-straturi-1

foto mămăligă în straturi via Shutterstock

* timp de preparare 30 de minute

INGREDIENTE

350 g șuncă (curcan sau porc)

200 g spanac fiert și mărunțit

500 g mămăligă

6 linguri smântână

10 roșioare cherry

200 g mozzarella

Sare și piper după gust

Parmezan (opțional) sau altă brânză rasă

mamaliga-straturi-2

foto mămăligă în straturi via Shutterstock

MOD DE PREPARARE

După ce fierbi spanacul și s-a scurs complet, mărunțește-l bine (manual sau cu robotul). Taie șunca în bucățele mici și amestecă într-un castron cu spanacul, apoi adaugă smântâna și asezonează după gust. Separat, fă o mămăligă mai tare, apoi las-o un pic la răcit.

Într-o tavă medie cu pereții mai înalți, unsă cu ulei, întinde jumătate de mămăligă. Apoi pe deasupra întinde compoziția din spanac și șuncă. Acoperă la final cu restul de mămăliguță. Pe deasupra pune roșioarele cherry tăiate pe jumătate. Presărează mozarella rasă. Nivelează și dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10 minute.

Servește cu brânză rasă pe deasupra. Alternativ poți servi și cu ou prăjit, cu gălbenușul moale.

Vezi și Balmoș – ce este și unde se face

Cele mai bune trucuri ca sa-ti iasa mamaliga perfecta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar