Regal cu vișine și smântână

Prăjitura asta arată bine și este și tare gustoasă. Dacă îți plac deserturile cu vișine, atunci trebuie să încerci prăjitura Regal cu vișine și smântână!

regal-visine-smantana

* 4 porții * timp de preparare 1 oră + timp de așteptare

INGREDIENTE

Pentru blat:

4 oua

130 g zahar

130 g faina

2 lingurițe praf de copt

Pentru crema alba:

400 ml smântâna

4 linguri zahar pudra

2 pliculețe gelatina

Pentru stratul de fructe:

500 g visine

2 pliculețe gelatina rosie de decor

Pentru servit:

fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE

  1. Pentru blat, se amesteca faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si când aceasta începe sa se formeze se adauga zaharul si se continua baterea pâna la obținerea unei spume ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile, amestecând continuu si apoi faina.
  1. Într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna aluatul, se niveleaza si se coace 20 de minute. Apoi se scoate si se lasa la racit.
  1. Dupa ce blatul s-a racit, se reasaza într-un vas cu pereți mai înalți. Se prepara gelatina pentru crema, iar smântâna se bate cu zaharul. Se adauga apoi gelatina si se toarna peste blat nivelând-o pentru a ob_ine un strat drept. Se da la rece pentru 30 de minute.
  1. Între timp, visinele se curața de sâmburi si se lasa la scurs. Se scoate vasul cu prajitura, se pun visinele si se toarna gelatina rosie de decor. Se lasa sa se închege puțin si apoi se da totul la rece pentru 3 ore. Se taie prajitura cu ajutorul unei forme rotunde. Se orneaza cu fulgi de migdale.

 

Daca vișinele sunt prea acrișoare pentru tine, vezi aici rețete de desert cu cireșe!

 

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar