Pulpă de miel umplută

pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umplută este un fel principal foarte gustos pe care îl poți consuma oricând pe parcursul anului, dar în niciun caz să nu-ți lipsească de pe masa de Paște. Prepararea acestui fel de mâncare necesită 2 ore și 20 de minute. 

* 770 calorii per porție * 49 g grăsimi per porție

Ingrediente necesare

100 g nuci de pin, rumenite

O mână de frunze de mentă

Zeama și coaja rasă de la 1 lămâie

75 g măsline, fără sâmburi

2 căței de usturoi, zdrobit

1 linguriță scorțișoară

5 linguri ulei de măsline

2 kg pulpă de miel, dezosată și tăiată ca să fie ca o foaie

400 ml vin alb

400 ml supă limpede de vită

Cum prepari pulpa de miel umplută

1 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. În tocătorul electric combină nucile de pin, zeama și coaja rasă de lămâie, usturoiul, scorțișoara și 3 linguri ulei de măsline – amestecul trebuie să fie grunjos.

2 Așază carnea pe fundul din lemn cu grăsimea dedesubt și presară sare și piper. Unge carnea cu amestecul, lăsând o margine de 3 cm de jur împrejur. Rulează și leagă cu ață ca să obții o ruladă. Unge cu uleiul rămas și presară sare și piper.

3 Dă la cuptor 30 minute. Micșorează temperatura la semnul 4/180°C, toarnă vinul în tavă și dă din nou la cuptor 1 oră. Așază rulada pe un platou preîncălzit și lasă să stea deoparte 30 minute.

4 Pentru sos, degresează sucurile din tavă și pune într-un vas pe foc. Adaugă supa și încălzește sosul la foc potrivit. Taie ața și porționează rulada.

Descoperă și alte rețete pe bază de carne de miel:

Rețetă genială pentru Paști! Cum să faci cea mai fragedă friptură de miel

Rețete originale de drob de miel

Miel în lipie, cu sos de iaurt și mentă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare